Kalle Rovanperä pääsi pälkähästä: "Kyllä vähän jännitti lähtöviivalla"

Kalle Rovanperällä kävi pieni tuuri sunnuntaiaamuna, kun hänen ei tarvinnut startata päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Kenian Safari-ralli avattiin varhain aamulla Oserianin pikataipaleella, jonka alkuosa oli äärimmäisen haastava pehmeän hiekan vuoksi. Hyundai-kuljettaja Oliver Solbergin auto hyytyi pätkällä keskelle tietä, minkä vuoksi erikoiskoe jouduttiin pistämään poikki.

Pääluokan kuljettajista rallia johtava Rovanperä ja hänen tallitoverinsa Elfyn Evans eivät startanneet lainkaan erikoiskokeelle.

– Onneksi meidän ei tarvinnut ajaa sitä edes läpi. Kyllä vähän jännitti lähtöviivalla, pitääkö lähteä pätkälle, Rovanperä tunnusti.

– Kuuntelimme radiosta, mitä kaikkea siellä tapahtuu. Porukka jäi jumiin ja pääsi vain just ja just läpi. Mutta hyvä näin.

Aamupäivän lenkillä ajettiin vielä kaksi erikoiskoetta, joilla Rovanperä vankisti entisestään johtoaan. Rovanperällä on Safarin keulilla lähes minuutin etumatka Evansiin ennen viimeistä kolmen erikoiskokeen lenkkiä.

– Kaksi muuta pätkää olivat ihan mukavia. Power Stage näytti aika rajulta jo ensimmäisellä lenkillä, joten veikkaan, että siellä ei tarvitse hirveästi ajaa pisteistä, Rovanperä kaavaili.

Oserianin erikoiskoe avaa jälleen viimeisen lenkin, mutta järjestäjät ovat pudottaneet erikoiskokeen rajun osuuden pois pätkältä. Oserian ajetaan nyt kolme kilometriä lyhyempänä versiona.

– Onneksi pahinta osuutta ei tarvitse ajaa. Yritetään päästä vain ehjänä läpi ja tulla hyvällä sijoituksella maaliin. Kyllähän tämä näyttää hyvältä, mutta täällä ei ole mikään varmaan ennen kuin on maalissa, Rovanperä huomautti.

Kalle Rovanperä oli juuri lähdössä liikkeelle, kun ek:n perumisesta ilmoitettiin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat