Kalle Rovanperä lupasi "ottaa varovaisemmin" – tuloksena huima isku Ott Tänakin kantaan

Monte Carlon MM-rallissa avauspäivän jälkeen toisella sijalla oleva Kalle Rovanperä teki häikäisevää työtä vaativammalla toisella erikoiskokeella, vaikka lupasi ottaa pätkän varovaisesti.

Rovanperä oli toinen jo rallin aloitus-EK:lla, jossa hän jäi Hyundai-kuski Ott Tänakille tasan kolme sekuntia. Hän oli Toyotan kuskeista nopein.

– Tiesin, että paljaalla asfaltilla olen sinut auton kanssa. Se oli kyllä hyvä pätkä, mutta uusilla renkailla oli haastavaa ensimmäistä kertaa märällä. Oli aika vaikeaa oppia renkaat yhdellä pätkällä, Rovanperä totesi uusista Pirellin renkaista.

– Seuraavasta tulee vielä paljon vaativampi, joten yritän olla varovaisempi, mutta nyt yritin olla nopea, hän jatkoi.

Heti perään ajetulla EK2:lla Rovanperä ei totisesti himmaillut. Hän iski reilun 20 kilometrin erikoiskokeella tauluun lähes saman ajan Tänakin kanssa. Virolainen oli edelleen nopein, mutta Rovanperä oli hänestä vain 0,3 sekunnin päässä.

– Se oli mukava pätkä. Olin yllättynyt, kuinka hyvä tuntuma minulla on nuotteihin ja muuhun, Rovanperä totesi.

– Meidän täytyy vain jatkaa näin. Tuntuma autoon on hyvä, joten toivottavasti saamme pidettyä vauhtia yllä. Pätkä oli itse asiassa todella tiukka.

Rovanperän vauhti muihin Toyota-kuskeihin nähden oli kerrassaan loistavaa. Elfyn Evans jäi EK2:lla suomalaisesta lähes viisi sekuntia ja jarrupolkimen ongelmista kärsinyt Sebastien Ogier peräti 13 sekuntia.

Kokonaistilanteessa Rovanperä on avauspäivän jälkeen toisena 3,3 sekuntia Tänakin jälkeen. Evans on kolmantena tasan viisi sekuntia virolaisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja