Kalle Rovanperä jahtaa ensimmäistä palkintosijaansa – suomalaistähti kriittisenä: "Aika pettynyt olen"

Kalle Rovanperä on vain puolen sekunnin päässä uransa ensimmäisestä palkintokorokepaikasta ennen Ruotsin MM-rallin päätöspäivää.

Rovanperä ja hänen Toyota-tallikaverinsa Sebastien Ogier kävivät lauantain erikoiskokeilla tiukkaa kymmenyskamppailua. Kuusinkertainen maailmanmestari Ogier kiilasi nuoren suomalaiskuljettajan edelle lauantain viimeisellä pätkällä 0,5 sekunnin erolla.

Rovanperä ei ollut täysin tyytyväinen esitykseensä toisena ajopäivänä.

– Aika pettynyt olen. Aamun kaksi metsäpätkää tuntuivat ihan hyvältä, mutta hävisimme tosi paljon. Eturenkaat kuluivat, ja nastoja lähti paljon pyöristä verrattuna muihin. Sen vuoksi hävisimme pätkien lopussa, Rovanperä totesi.

– Päivän kolmannelle pätkälle muutimme hieman säätöjä, ja siellä tulikin hyvä aika. Mutta viimeisellä pätkällä jäimme taas paljon, vaikka se oli lyhyt. Pätkä oli rajussa kunnossa, mutta en tiedä, mitä tein sillä väärin, puuppolalainen hämmästeli.

Rovanperä kilpailee vasta toista kertaa WRC-autolla MM-tasolla. Uran ensimmäinen palkintosija jo tässä vaiheessa maistuisi makealle.

– Ei siinä muu auta kuin yrittää parhaansa. Huomenna on vain yksi pätkä ja se tulee olemaan tosi hankala meille. Ajamme siellä ensimmäistä kertaa WRC-autolla, ja muut ovat ajaneet sen ainakin kuusi kertaa. Siinä on iso ero.

Likenäsin erikoiskoe oli tarkoitus ajaa kahdesti läpi sunnuntaina, mutta rallijärjestäjät ilmoittivat lauantaina, että ensimmäinen ajokerta jätetään väliin sääolosuhteiden vuoksi. Näin ollen Rovanperällä on vain 21 kilometriä matkaa yrittää kuroa Ogierin etumatka umpeen.

– Sen pitää olla tosi puhdas ajo ja samalla myös nopea. Siitä tulee vaikeaa, koska pätkää on jäädytetty nuotituksen jälkeen. Periaatteessa kukaan ei tiedä, millainen keli koko pätkällä on. Jos rengas kestää paremmin kuin tänään, uskon pystyväni hyökkäämään hyvin. Jos rengas ei kestä, sitten jäädään kuten tänään, Rovanperä aprikoi.

Lue myös:

    Uusimmat