Mainos

Kalle Palander herkistyy pikkusiskonsa kuolemasta Supertähdissä: Olen edelleen vihainen

Supertähtien toisessa jaksossa vietetään alppihiihtäjä Kalle Palanderin päivää.

Alppitähti Kalle Palander kertoo jääkiekkoilija Teemu Selänteen isännöimän Supertähdet-ohjelman toisessa jaksossa perhettään kohdanneesta suuresta surusta. Hänen siskonsa kuoli vain 12-vuotiaana vuonna 1997.

Jaksossa Kalle kertoo yhdeksän vuotta nuoremmasta pikkusiskostaan Anna-Sofiasta. Ikäerosta huolimatta Kalle oli siskonsa kanssa läheisissä väleissä.

Anna-Sofia oli myöskin lahjakas urheilija, Kallen mukaan jopa lahjakkain koko sisarnelikosta. Hän myös kiersi veljensä mukana reissussa ja he treenasivat yhdessä.

– Näin kuinka hyvä hän oli kaikessa, mutta ei häntä kiinnostanut pätkääkään. Hän piirsi ja kirjoitti runoja, hän oli niin erilaisinen, Kalle muistelee siskoaan.

Vuonna 1997 koko Palanderin perhettä kohtasi suuri suru.

Anna-Sofia hukkui kevättulvaan vain 12 vuoden ikäisenä. Tapaturmasta on lähes 20 vuotta aikaa, mutta suru ei ole kadonnut vieläkään.

Tarina siskosta kerrotaan ruokapöydän ympärille kerääntyneille supertähdille videoinsertillä.

– Sanoin silloin, että tämä on minun loppuelämäni. Lapset olivat nuoria ja heillä on elämä edessä, mutta minun elämäni loppui siihen paikkaan, Kallen äiti Elvi Palander kertoo videolla.

Suru valtasi äidin ja muut kolme lasta olivat unohtua. Samana syksynä Kallen oli tarkoitus alkaa kilpailla.

– En ymmärtänyt ollenkaan, millainen henkinen taakka hänellä oli siellä, Elvi muistelee.

– Olin niin saatanan vihainen kaikelle ja olen edelleenkin. En vain hyväksy sitä, että tuon ikäinen ihminen kuolee. Ei kai sellaisesta voi ikinä päästä yli, Kalle sanoo tukahtuneesti videolla.

Kalle kertoo, että tapahtuma on varjostanut myös menestystä ja voittoja. Ilon hetket eivät ole tuntuneet yhtä isoilta, kun yksi on puuttunut perheen joukosta.

– Se toi realiteetit esiin. Urheilu on aika pientä hommaa.

Videoinsertti herkistää pöydän ääressä istuvan Kiira Korven ja Kallen kyyneliin. Hän ei saa puhuttua ja poistuu hetkeksi pöydästä.

Palattuaan pöytään Kalle kertoo siitä, kuinka epäreilulta nuoren ihmisen kuolema on tuntunut – myös hänen isänsä kohdalla. Surun käsittelemisessä urheilu ja sen vaatima keskittyminen on auttanut.

Pikkusisko ei myöskään tule koskaan unohtumaan.

– Pahinta tuossa on, että meidän Oda-Sofia, joka on kahdeksanvuotias, on ihan täysi kaksoisolento. Se on saman näköinen ja saman oloinen ja sillä on energiaa ihan perkeleesti ja se sählää. He ovat todella saman tyyppisiä.

Palander on kertonut siskonsa kuolemasta myös vuonna 2008 julkaistussa elämäkerrassa Jyrkimmät rinteet (Tammi).

Teemu Selänteen isännöimässä ja tämän kotona Kaliforniassa kuvatussa Supertähdet-ohjelmassa kuusi suomalaista urheilusankaria kertoo urastaan ja elämästään.

Ensimmäisessä jaksossa vietettiin Selänteen päivää. Mukana sarjassa ovat myös taitoluistelija Kiira Korpi, ralliautoilija Markus Grönholm, formulakuski Mika Häkkinen ja tennispelaaja Jarkko Nieminen.

Supertähdet sunnuntaisin Nelosella kello 20.00.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja