Kalaöljy saattaa vähentää rintasyövän riskiä

Tutkimuksen mukaan säännöllinen kalaöljyn nauttiminen saattaa vähentää rintasyövän riskiä 32 prosentilla. Asiaa ei ole kuitenkaan vielä tutkittu niin laajasti, että tulokset olisivat täysin luotettavia.

Kalaöljy on tunnettu terveysvaikutuksistaan, mutta nyt se on ensimmäisen kerran yhdistetty myös rintasyöpää estäväksi tekijäksi. Yhdysvaltalaisen Fred Hutchinsonin syöpätutkimuskeskuksen tutkijoiden mielestä yhteys on selvä.

Tutkimusryhmässä naiset, jotka söivät kalaöljyä sisältäviä ravintolisiä, vähensivät riskiään saada kasvaimia rintoihinsa. Rintasyövän vaara väheni heillä 32 prosenttia. Tutkimukseen osallistui 35 000 naista.

Naisten syömien lisäravinteiden omega-3-rasvahapot saattavat vähentää yleisimpien rintoihin ilmestyvien kasvaimien kehittymistä. Juuri kyseiseen rintasyövän muotoon sairastuu pelkästään Isossa-Britanniassa vuosittain 36 000 naista.

Eri tukijat Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa muistuttavat, että asiaa ei ole tutkittu vielä tarpeeksi tarkkaan. Saatuja tuloksia on siis liian aikaista vielä yleistää.

Aiemmin tänä vuonna kalaöljyä ylistettiin elämän eliksiiriksi kalifornialaisessa yliopistossa, sillä sen on todettu pidentävän solujen elinikää. Kannattaa siis syödä paljon kalaa tai omega-3-rasvahappoja sisältäviä lisäravinteita, koska kalaöljyllä on selvästi paljon terveysvaikutuksia.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja