Kaksioremontti - katon laskeminen

Kaksioremontissa edettiin kylpyhuoneen katon laskemiseen. Paneeli oli samaa lämpökäsiteltyä puuta, jota sisustuksessa käytetään muuallakin. Kylpyhuoneen katon materiaaliksi oli valittu haapa.

Ensin kattoon kiinnitettiin koolaus, johon paneelilaudat naulattiin. Koolauspuut sahattiin määrämittaisiksi ja kiinnitettiin kattoon proppaamalla. Ruuvinreiät porattiin puihin valmiiksi, jolloin hartiat säästyivät tarpeettomalta rasitukselta.

Koolauksen kiinnittämisen jälkeen pantiin paikalleen kattorasian pohja valaisinta varten. Kun se oli varmasti kiinni, itse rasia liitettiin siihen pienillä ruuveilla. Rasiasta lähtevä johto viedään seinälle ja upotetaan siihen, minkä takia koolauspuihin tehtiin pieni loveus sitä varten. Johdon paikka on syytä painaa tarkasti mieleen, ettei paneelilautoja kiinni naulatessa satu vahinkoa.

Myös paneelilaudat oli katkottu oikeaan mittaansa, joten työ kävi nopeasti ja helposti. Kattorasian kohta saatiin mitattua täsmällisesti ovelalla konstilla: rasiaan pohjaan hieraistiin vähän lyijyä, lauta asetettiin päälle ja napautettiin kevyesti vasaralla sen päälle, jolloin lautaan jäi reiän sahausta varten juuri oikean kokoinen merkki juuri oikeaan paikkaan.

Valmis paneeli käsiteltiin saunasuojalla ja nurkkia kiertämään kiinnitettiin sopiva kulmalista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja