Kaksikon epäiltiin potkineen poliisin kiinniottamaa Turun joukkopuukottajaa – tapauksen esitutkinta lopetettiin

Turun joukkopuukottajaan kohdistuneiden pahoinpitelyjen esitutkinta lopetetaan, kertoo Valtakunnansyyttäjänvirasto. Kahden henkilön on epäilty lyöneen tai potkineen puukottajaa vielä sen jälkeen, kun poliisi oli jo saanut tämän hallintaansa.

Elokuisessa puukotuksessa Turun keskustassa kuoli kaksi ihmistä ja haavoittui kahdeksan. Epäilty on myöntänyt teon. Häntä epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on määrännyt hänet mielentilatutkimukseen.

Puukottajan pahoinpitelystä epäiltyjen esitutkinta lopetetaan epäiltyjen rikosten vähäisyyden perusteella. Arvioinnissa otettiin Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan huomioon se, että puukottajalle ei ole aiheutunut näkyviä vammoja.

Epäiltyjen tekijöiden syyllisyyttä vähentää viraston mukaan puukottajan oma toiminta, jonka estämiseksi tarpeellisten ja oikein suhteutettujen voimakeinojen käyttö olisi ollut sallittua.

Ratkaisun tehneet syyttäjät arvioivat, että vaikka esitutkinta vietäisiin loppuun, asiassa joka tapauksessa tehtäisiin syyttämättäjättämispäätös rikosten vähäisyyden perusteella. Syyttäjien mukaan päätökset eivät sisällä kannanottoa siihen, onko asiassa syyllistytty rikokseen.

Muokattu otsikon epäillä-verbiä imperfektiin kello 14.47.

Turun puukotuksen pääepäillystä antoi väärät tiedot viranomaisille Suomeen saapuessaan 4:41

Epäily suunnitelmallisuudesta on vahvistunut 4:10

Turun iskun jälkeen yleisötapahtumien turvallisuus huolettaa 1:59

Miksi poliisi ei reagoinut Turun puukottajasta tulleisiin vihjeisiin? 4:47

Lue myös:

    Uusimmat