Kaksi kertaa Mestarien liigan voittanut jalkapallotähti vaihtoi nappulakengät lapsuutensa unelma-ammattiin – "Monet luulevat, että se on häpeällistä elämää"

Portugalilainen Fabio Coentrao voitti urallaan kahdesti Mestarien liigan ja pelasi yhdeksän vuoden ajan maajoukkueessa. 33-vuotias Coentrao päätti peliuransa viime kauteen ja siirtyi kalastajaksi.

Coentrao pelasi urallaan muun muassa Benficassa ja Real Madridissa. Maajoukkueessa pelejä kertyi 52 ja maaleja viisi. Hän kertoi ammatinvalinnastaan Empower Brandsin YouTube-videolla.

– Isäni omisti kalastusaluksen ja seurasin häntä kaikkialle, kun oli lapsi. Elämäni oli meri ja kalat, Coentrao kertoo.

Portugalilaisen uraa sävyttivät lukuisat lainapestit ja loukkaantumiset. Hän voitti urallaan Portugalin mestaruuden, Espanjan mestaruuden kahdesti ja Mestarien liigan kahdesti. Maajoukkueessa Coentrao oli mukana vuosien 2010 ja 2014 MM-kisoissa sekä 2012 EM-kisoissa.

Nyt hän viihtyy uudessa ammatissaan mainiosti.

– Monet uskovat, että elämä merellä on häpeällistä, mutta se on työ muiden joukossa. Sitä paitsi meri on kaunis ja tarvitsemme sitä, Coentrao toteaa.

– Tiesin, että jalkapalloura loppuisi pian ja tarvitsin uuden suunnan elämälleni. Onneni on tämä alus ja tämä on sitä elämää, jota haluan elää, Coentrao päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja