Kaj Kunnas on tuore isoisä – tapasi Kanadassa asuvan lapsenlapsensa ensimmäistä kertaa ennen joulua: "Hän oli niin pieni"

9:14
Maryam Razavi ja Kaj Kunnas kertovat, kun läheinen sairastuu syöpään

Kaj Kunnas iloitsee tuoreesta isoisyydestä sekä terveydestään.

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas, 56, viettää uutta iloista aikaa elämässään: marraskuussa 2019 hänestä tuli isoisä, kun Kanadassa asuva tytär sai ensimmäisen lapsensa. Kunnas kertoi MTV Uutisille Hero-tapahtumassa matkustaneensa vaimonsa Gerd Kummel-Kunnaksen kanssa tapaamaan pientä poikaa ennen joulua. 

– Hän oli niin pieni vielä silloin, mutta kaikki on mennyt hyvin.

Kunnaksen tyttären asuinseuduilla puhutaan ranskaa, joten Kunnas arvelee, että hänen nimityksensä isoisänä tulee noudattelemaan tätä. 

– Mä olen varmaan grand-pére tässä vaiheessa. Mutta kai olen sitten isoisä, en mä tiedä. Vaari, pappa, ukki? Niitähän on niin paljon. Mutta siellä se varmaan on tuo grand-pére. 

Iloisen perhetapahtuman lisäksi Kunnaksen elämässä oli myös surullinen tapahtuma alkuvuodesta, kun hänen äitinsä menehtyi. 

– Äiti nukkui pois tässä alkuvuodesta. Mutta sellaista se on. Hän oli 97-vuotias jo. 

– Elämän kiertokulku on sillä tavalla pyörinyt. 

Kunnas sai toukokuussa 2016 aivoinfarktin, josta hän on toipunut hyvin. Avoimesti aiheesta puhunut toimittaja kertoo voivansa erittäin hyvin ja ylistää entisestään Suomen erinomaista sairaanhoitoa, joka pelasti hänen henkensä. 

– Nyt vasta ymmärtänyt, miten hyvin siinä kävi, sinä päivänä. Ettei tarvitse rollaattorilla kulkea eikä olla töpseleissä. Ilo ja kiitollisuus ovat läsnä joka päivä. 

Vuoden 2016 Kunnaksen vaimolla taas diagnosoitiin rintasyöpä. Vuositarkastusten mukaan syöpä ei ole levinnyt ja Kunnaksen vaimo on tavallaan syövätön. Kummel-Kunnaksen seuraava vuositarkastus on kesäkuussa.

– Mutta kun häntä katselee, niin hän on melkein elämänsä kunnossa. Liikkuu tosi paljon. 

– Syöpähän on sellainen sairaus, ettei hirveästi viitsi tuuletella, kun sitten se yhtäkkiä putkahtaa jostain taas esille. Niinhän se vähän meillä kaikilla on, ettei me oikein huomisesta tiedetä, miten käy. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja