Aivoinfarkti mullisti Kaj Kunnaksen elämän: "Olin painanut menemään kuin olisin kuolematon"

7:33

Kaj Kunnas puhui tiistain Huomenta Suomessa uutuuskirjansa taustoista.

Toimittaja Kaj Kunnaksen kokoama Kohtaaminen-kirja (Mistake Media) sisältää 13 koskettavaa selviytymistarinaa. Mika Myllylän tytär Olivia Myllylä, 18, kertoo kirjassa muistoja isästään ja tämän kuolemasta.

Kunnas vieraili tiistaiaamuna Huomenta Suomessa puhumassa kirjastaan ja omista kokemuksistaan. Keväällä 2016 Kunnas sai aivoinfarktin.

– Aivoinfarktilla ei ole suoranaista yhteyttä tämän kirjan syntymiseen, mutta siihen sillä oli suurta merkitystä, että irtisanouduin Yleltä ja vähän rauhoitin elämää. Sen myötä myös kohtasin tavallaan itseni. Olin painanut menemään vähän sillä lailla kuin olisin kuolematon, Kunnas toteaa.

– Mutta se aamu (kun Kunnas sai aivoinfarktin) sai minut tajuamaan, että sitä ei ikinä tiedä, milloin sattuma kääntää kortin toisinpäin. Kirjassa on monta ihmistä, joiden elämä on sattuman ja tapahtumien kautta muuttanut muotoaan tosi paljon.

Kirjassa ääneen pääsevät Olivia Myllylän lisäksi muun muassa uransa päättänyt huippu-uimari Hanna-Maria Seppälä, toimittaja Baba Lybeck, rock-tähti Michael Monroe, jalkapallovalmentaja Shefki Kuqi sekä eläkkeellä oleva uutisankkuri Arvi Lind. Millä perusteella Kaj Kunnas valitsi juuri nämä 13 ihmistä mukaan kirjaansa?

– Se lopullinen ratkaisu oli vaikea tehdä. Nämä ihmiset ovat sellaisia, jotka ovat olleet minulle tavallaan esikuvia. Heissä elää toivo ja positiivisuus. He ovat onnistuneet selättämään vastoinkäymiset, Kunnas toteaa.

Kunnas kertoo, että kirjassa on mukana monia mieleenjääviä tarinoita.

– Se, kun Arvi Lind kertoo, millaista on menettää neljävuotias lapsi. Se, kun Olivia Myllylä kertoo, kun ei oikein tiedä, kuka oma isä on, Kunnas mainitsee esimerkkejä.

– Olivia muuten kertoi, että Mika Myllylä (Olivian isä, vuonna 2011 kuollut hiihtäjä) oli aina puhunut ostavansa hänelle koiranpennun. Hän ei ikinä ehtinyt ostaa sitä, vaan Olivia osti koiran lopulta itse.

Katso Kaj Kunnaksen haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosasta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja