Kaipaatko tekemistä viikonlopuksi? Osallistu mökkibongaukseen!

Kiinnostaako luonto? BirdLife Suomi järjestää 9.–10.6. Mökkibongauksen, jossa bongaillaan lintuhavaintoja mökkiympäristöstä.

BirdLife Suomi kutsuu kaikki luonnosta kiinnostuneet mukaan ensi viikonloppuna 9.–10.6. järjestettävään Mökkibongaukseen. Tapahtumassa kysellään käen kukunnasta sekä kerätään havaintoja yhdeksästä muusta lintulajista: laulujoutsenesta, kyhmyjoutsenesta, kuikasta, mustakurkku-uikusta, meriharakasta, västäräkistä, kirjosieposta, talitiaisesta ja peiposta.

Osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Mökkibongaus ole kilpailu. Tapahtuman päätarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan lähiluonnosta ja samalla kerätä arvokasta lintutietoa. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viime ja toissa kesänä yli 2 500 ihmistä tarkkaili lintuja runsaalla 1 000 paikalla.

Havainnot ja vastaukset voi ilmoittaa osoitteessa www.mokkibongaus.fi tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. Mökkibongauksen tulokset päivittyvät BirdLife Suomen sivuille.

Osallistumisohjeet

  • Mökkibongaukseen voi osallistua kuka tahansa ja missä tahansa Suomessa.
  • Mökkibongaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua eikä tapahtumassa ole osallistumismaksua.
  • Vastaa verkkosivuilla oleviin, käkeä koskeviin kysymyksiin.
  • Jos havaitset Mökkibongausviikonloppuna (9.–10.6.) edes yhden mökkibongauslajeista, laske tuosta lajista suurin samaan aikaan näkyvissä oleva yksilömäärä.
  • Ilmoita havaintosi ja vastauksesi BirdLifelle viimeistään sunnuntaina 17.6. joko osoitteessa www.mokkibongaus.fi tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi / Mökkibongaus, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.

Postikortissa on oltava havaintojen ja vastausten lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet ja havainnoitsijoiden määrä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja