Kaipaatko helliä hetkiä? Näin luot kotiisi romanttisen tunnelman

Viettelevä romantiikka ja hellät hetket ovat pieniä tekoja ja asioita, mutta myös tunnelmalla on paljon vaikutusta: näiden ohjeiden avulla luot ihanan, yhteisen hetken rakkaasi kanssa.

1. Vähennä valaistusta

On sanomattakin selvää, että kynttilänvalo on romanttisempi kuin kova putkivalo – eikö totta? Luo siis ympärillenne tunnelmavalaistusta: sytyttele useita, pieniä valonlähteitä huoneeseen. Vältä kovaa, suoraa valoa ja luota sen sijaan pehmeästi valaiseviin, varjostimella peitettyihin lamppuihin.

Moderni romantikko hankkii kotiin sisustustakan, jonka äärellä on mukava rentoutua rakkaan seurassa ja nauttia hellistä hetkistä.

2. Olkaa välillä vain kaksin

Lapset ovat ihania – siitä ei yksinkertaisesti pääse mihinkään. Mutta jos he ovat koko ajan mukana kuvioissa, olette jatkuvasti äidin ja isän roolissa, jolloin romantiikka jää pakostakin kakkoseksi.

Järjestä lapsille hoitopaikka, vaikka sille ei olisi muuta erityistä syytä kuin se, että haluatte viettää aikaa kaksin. Unohtakaa telkkarin tuijottelu ja tehkää sen sijaan joitan leppoisan romanttista: kokatkaa vaikka yhdessä ateria ja syökää se yhdessä romanttisella olohuonepiknikillä.

Viettäkää silloin tällöin kokonainen päivä kahden – esimerkiksi ravintolaillallinen ja yö hotellissa on ihanaa arjen luksusta, jonka jokainen isä ja äiti on ansainnut.

3. Tuoksut luovat romantiikka

Tuoksut vaikuttavat kokemuksiimme enemmän kuin arvaatkaan. Jos muistelet lapsuuttasi, nousee sieltä mieleesi varmasti myös tuoksuja, kuten vasta paistettu leipä tai kirpeä pakkasaamu.

Kun haluat luoda romanttista tunnelmaa ympärillenne, valitse myös siihen sopivia tuoksuja: menkää vaikka yhdessä herkulliseen vaahtokylpyyn, jonka ympärille sytyttelette vienosti tuoksua päästäviä kynttilöitä.

4. Puhdas ja pehmeä sänky viekoittelee

Sänky on ihana paikka osoittaa rakkautta, joten siitä kannattaa tehdä houkutteleva: vaihda vanhat lakanat uusiin ja laadukkaisiin, jotka tuntuvat ihanalta ihoa vasten.

Myös värit ovat tärkeitä, sillä ne vaikuttavat alitajuntaamme: punainen ei suotta ole rakkauden väri, sillä se on kiihottava ja intohimoinen väri.

Makuuhuoneessa kannattaa panostaa myös rentouttavaan tunnelmaan:

5. Musiikkia mielenne mukaan

Rauhoittava ja sensuelli musiikki sopii taustalle ja luo romanttista tunnelmaa. Muista kuitenkin valita musiikkia, josta kumpikin nautitte – jos ette tavallisesti kuuntele imelää hissimusiikkia, älä valitse sitä vain, koska se on rakkauselokuvista tuttua.

Valikoi yhteisistä suosikeistanne hitaita ja rauhoittavia sävelmiä, jotka eivät häiritse keskittymistänne liikaa – tänä iltanahan teidän on tarkoitus keskittyä toisiinne.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja