Kaikki irti astianpesukoneesta: Vältä yleiset virheet

Astianpesukone on jokaisen tiskinvihaajan pelastus. Kone ei kuitenkaan toimi täydellisesti, mikäli se täytetään väärin tai pesuaine annostellaan virheellisesti.

Jos ihmettelet, miksi astiat eivät puhdistu kunnolla, vastaus saattaa löytyä näistä Good Housekeeping -sivuston kokoamista syistä.

Täytät liikaa

Ihan jokaista väliä ei kannata tukkia laseilla ja lautasilla, sillä vesi ei pääse puhdistamaan kaikkia astioita liian täydessä koneessa. Tällöin joudut vain lastaamaan koneen uudestaan samoilla astioilla.

Järjestät astiat väärin

Likaisimmat astiat kannattaa laittaa koneen alaosan keskelle ja puhtaimmat astiat ylätasoon sivuille. Huomioi myös, ettei mikään iso astia tuki pesuainelokeroa.

Käytät pesutablettia väärin

Vaikka käyttäisit valmiiksi pakattua pesutablettia, se pitää silti laittaa pesuainelokeroon. Jos viskaat tabletin astioiden joukkoon, se liukenee veteen jo esipesussa, eikä varsinaiseen pesuun riitä puhdistusainetta.

Laitat lasit piikkien päälle

Lasit kuuluu järjestää ylätasolla siten, että muovipiikit tukevat niitä ja pitävät ne pystyssä. Jos laitat lasin piikin päälle, se voi rikkoutua piikin aiheuttaman paineen vuoksi. Piikin kosketuskohtaan saattaa myös jäädä pesuainetahra.

Laitat hopea-aterimet koneeseen

Hopea pitäisi pestä käsin. Se saattaa tahriintua astianpesukoneessa etenkin, jos se joutuu kosketuksiin ruostumattoman teräksen kanssa. Nämä materiaalit saattavat syövyttää toistensa pintoihin rumia jälkiä.

Peset koneessa puu-, posliini- tai käsinmaalatut astiat

Tätä virhettä et varmasti tee uudestaan, koska se pilaa kallisarvoiset astiasi kertaheitolla. Pese aina käsin herkät astiat, joita et hennoisi menettää.

Lue myös:

    Uusimmat