Kahvi vähentää naisten riskiä sairastua masennukseen?

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan naisten reilu kahvinjuonti vähentää riskiä sairastua masennukseen.

Daily Mailin sivuilla kerrotaan tutkimuksesta, jonka mukaan useita kuppeja päivässä kahvia juovat naiset sairastuvat epätodennäköisemmin masennukseen kuin naiset, jotka eivät juo kahvia tai jotka juovat vain vähän kahvia.

Kahvin piristävästä vaikutuksesta ollaan oltu tietoisia jo vuosisatoja. Tutkimuksessa kuitenkin todettiin, että kahvin piristävä vaikutus kestää paljon pidempään kuin mitä on luultu.

Tulosten mukaan naiset, jotka joivat yli neljä kuppia kahvia päivässä, pysyvät terveinä 20 prosenttia todennäköisemmin kuin naiset, jotka juovat vähemmän kahvia. Myös kolme kuppia päivässä kahvia nauttivien naisten todennäköisyys sairastua masennukseen on alhainen. Riski pieneni heidän kohdallaan 15 prosenttia.

Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin yli 50 000 naista kymmenen vuoden ajan. Tutkimukseen ei osallistunut miehiä, mutta kahvin vaikutuksia miehiin on tutkittu aiemmin ja tulokset ovat olleet samansuuntaisia.

Myös viime vuonna julkaistun suomalaistutkimuksen mukaan miehet, jotka joivat yli neljä kuppia kahvia päivässä sairastuivat pienemmällä todennäköisyydellä masennukseen kuin miehet, jotka joivat tätä vähemmän kahvia.

Amerikkalaistutkimuksessa seurattiin myös sitä, kuinka paljon teetä naiset joivat, kuinka paljon suklaata he söivät ja kuinka paljon he kuluttivat alkoholia. Kahvilla oli kuitenkin kaikista voimakkain vaikutus todennäköisyyteen sairastua masennukseen.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja