Kahta yhdysvaltalaisturistia epäillään poliisin murhaamisesta Roomassa – epäonnistunut huumekauppa johti puukotukseen

Kahta yhdysvaltalaisturistia epäillään poliisin murhaamisesta Roomassa 0:49
Roomalaiselle kadulle on tuotu paljon kukkia murhatun karabinieerin muistolle.

Kaksi 19-vuotiasta yhdysvaltalaista turistia on pidätetty Roomassa epäiltynä karabinieerin murhasta. Miehet ovat viranomaisten mukaan tunnustaneet rikoksen. 

Yhdysvaltalaisia turisteja epäillään karabinieeri-poliisin murhaamisesta, Italian viranomaiset kertovat. Karabinieerit ovat puolisotilaallisia joukkoja, jotka muodostavat oman puolustushaaransa asevoimien sisällä. 

Poliisin kuolemaan johtanut tilanne oli saanut alkunsa mitä ilmeisimmin epäonnistuneen huumekaupan seurauksena.

Kaksikko oli viranomaisten mukaan yrittänyt ostaa kokaiinia, mutta saanutkin huumekauppiaalta kokaiinin sijaan muuta ainetta. Tämän jälkeen miehet olivat ottaneet huumekauppiaalta tämän laukun ja matkapuhelimen ja kertoneet vaativansa niistä sadan euron ja kokaiinigramman lunnaita. 

Pakkasivat hotellihuoneessa jo laukkujaan

Huumekauppias oli ilmoittanut tapahtuneesta viranomaisille ja sovitulla tapaamispaikalla turistikaksikkoa odottikin kauppiaan sijaan virkavalta.

Toinen epäillyistä oli virkavallan nähdessään ottanut esille pitkän veitsen ja puukottanut yhtä poliiseista kahdeksan kertaa ennen karkuun lähtemistä. Poliisi kuoli saamiinsa vammoihin.

Italian viranomaisten mukaan 19-vuotiaat miehet pidätettiin heidän hotellihuoneestaan, missä he olivat pakkaamassa jo laukkujaan. 

– Löysimme huoneesta myös murha-aseen. Se oli piilotettu nokkelasti kattopaneelin alle, samoin kuin tekohetkellä miesten päällä olleet vaatteet, Italian viranomaiset kertovat CNN:lle

Toinen miehistä on viranomaisten mukaan tunnustanut puukottaneensa poliisia ja molempia epäillään osallisuudesta kiristykseen. 

Lue myös:

    Uusimmat