Mainos

Kahta henkilöä esitetään vangittavaksi Oulun seksuaalirikoksista – alle 15-vuotias kuollut tyttö liittyy tapaukseen

1:58
Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, miten seksuaalirikokset saadaan loppumaan. Vieraina Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sekä Sinisten kansanedustaja Simon Elo.

Oulun poliisi esittää vangittavaksi kahta ulkomaalaistaustaista henkilöä epäiltyinä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Alle 15-vuotiaan tytön kuolema liittyy tapahtumaketjuun.

Oulun poliisin rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo tuoreimmat tiedot viimeisimmästä neljästä lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikosepäilystä.

– Yksi epäilty vapautettiin tänään ja huomenna on tarkoitus esittää vangittavasti kahta epäiltyä.

Vapautettu oli alaikäinen, ulkomaalaistaustainen henkilö. Samaan tapahtumavyyhteen liittyy myös paljon kohua herättänyt alle 15-vuotiaan tytön kuolema.

– Tämä alle viisitoistavuotiaan tytön kuolema liittyy tähän kokonaisuuteen, mutta tähän kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Yli sata tapausta tutkinnassa

Oulun poliisin toimintaa-alueella on tutkinnassa yli 800 lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa väkivallantekoa, joista viitisen sataa keskittyy Oulun kaupunkiin. Näistä iso osa on seksuaalirikoksia.

– Karkeasti arvioituna noin sata, sanoo rikosylikomisario Markus Kiiskinen.

Osa rikosepäilyistä on lieviä, mutta vakaviakin on joukossa.

– Kyllä joukkoon mahtuu vakaviakin, ja näistä jokainen on liikaa.

Kiiskinen muistuttaa, että epäiltyinä rikoksista on suurimmassa osassa kantasuomalainen henkilö.

– Kyllä näin on. Kaikki tutkitaan samanlaisella intensiteetillä oli kyseessä sitten ulkomaalaistaustainen tai kantasuomalainen epäilty.

Hänen arvionsa on, että tutkinnassa olevien seksuaalirikosten määrä on suurin piirtein samanlainen kuin maassa keskimäärin. Oulussa piikki syntyi vuonna 2015 tulleen suuren turvapaikanhakijamäärän vuoksi.

– Silloin tuli ilmi epäasiallista käytöstä rotuaarilla, mikä syntyi ehkä kulttuurieroista. Mutta näissä nyt tutkinnassa olevissa seksuaalirikostapauksissa kantasuomalaisten osuus on kyllä suurempi, huomauttaa Kiiskinen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja