Mainos

Kahdeksan kuoli Roskilden rockfestivaaleilla

Kahdeksan ihmistä on kuollut ja noin 30 loukkaantunut Roskilden rockfestivaaleilla Tanskassa jouduttuaan yleisön liikehdinnän takia puristuksiin esiintymislavaa vasten. Kolme loukkaantuneista kärsi vakavia vammoja.

Suomen keskusrikospoliisin mukaan Tanskan poliisi on tunnistanut kuolleista viisi, joista yksikään ei ollut suomalainen.
-Viidestä tunnistetusta neljä oli pohjoismaalaista ja yksi Keski-Euroopasta. Muiden kolmen tunnistamisessa Tanskan poliisilla on ollut ongelmia, koska heiltä ei löytynyt henkilöllisyyspapereita, sanoi Helsingin päivystävä komisario Ari Taipale.

Taipaleen mukaan Tanskan poliisilla oli myös vaikeuksia löytää tuhansien ihmisten joukosta menehtyneitä tunteneita ihmisiä. Poliisi uskoivat kuitenkin, että päivän valjettua kadoksissa olevia aletaan varmasti kaipaamaan. Uutistoimisto DPA:n mukaan paikallinen radio on kertonut menehtyneiden joukossa olleen vain miehiä. -Odotamme, että kolmen tuntemattoman henkilöllisyys saadaan selvitettyä lauantain aikana ja että omaiset saavat tiedon tapahtuneesta, Taipale sanoi.

Kiellot eivät pysäyttäneet tungosta

Ambulanssit saapuvat lavan eteen muutamassa minuutissa

Väkijoukko oli amerikkalaisen Pearl Jam -yhtyeen konsertin aikana alkanut liikehtiä kohti lavaa turvallisuusmiesten ja esiintyjien esittämistä toistuvista kielloista huolimatta. Yhtäkkiä katsomossa syntyi paniikki-ilmapiiri, ihmiset alkoivat huutaa ja bändi lakkasi soittamasta, kuvaili silminnäkijä uutistoimisto AFP:lle tapahtumien kulkua. Ambulanssit olivat paikalla muutamassa minuutissa tilanteen vakavuuden selvittyä.

Festivaalin johtaja Leif Skov sanoi onnettomuuden jälkeen, että päälavalla, jonka edessä onnettomuus tapahtui, pidettäviksi tarkoitetut konsertit peruutetaan ainakin toistaiseksi. Siellä myös pidettiin minuutin hiljaisuus. Muualla ohjelma jatkuu normaalisti, koska se Skovin mukaan tuo iloa kymmenille tuhansille ihmisille.
-Ehkä se on paras tapa kunnioittaa uhreja, hän sanoi.

Pearl Jam -yhtye kuvasi kauhistuneena onnettomuutta "hirveäksi painajaiseksi". Lausunnossaan yhtyeen jäsenet ilmoittivat menehtyneiden omaisille olevansa syvästi pahoillaan tapahtuneesta.

Torstaina alkanut Roskilden musiikkifestivaali on yksi Euroopan suurimmista rocktapahtumista. Onnettomuus oli ensimmäinen laatuaan sen 30-vuotisessa historiassa. Tapahtumaan on tänä vuonna matkannut lähes
110 000 ihmistä lähinnä pohjoismaista ja Saksasta.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.