Kaarle Kustaa myy luksusautoaan hurjaan hintaan

Innokkaana autoharrastajana tunnettu Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa myy yhden silmäteristään, uutistoi Expressen tiistaina.

Kuningas sai tummansinisen Ferrarinsa vuonna 1999 ja hän on ollut ilmeisen kiintynyt ajoneuvoonsa. Kun lähipiiristä on ehdotettu uudemman ajoneuvon hankintaa, kuningas on kieltäytynyt ja kehunut kuinka moitteetta vauhtiauto edelleen toimii.

Autokauppias Torbjörn von Braun sai kuninkaan houkuteltua koeajamaan uudempia vauhtiautoja ja päätös auton vaihtamisesta uudempaan syntyi tänä kesänä. Expressen kertoo Kaarlen pysyneen merkkiuskollisena ja uusi luksusauto maksoi 225 000 euroa.

Nyt von Braun kaupittelee eteenpäin Kaarle Kustaan edellistä menopeliä. Keräilyautolle halutaan arvoisensa uusi omistaja. Kiinnostusta autoa kohtaan on ollut, mutta osa siitä on ollut puhdasta uteliaisuutta. 

– Hinta ei ole kaupassa tärkein tekjiä. Auton myynnillä ei ole mikään kiire, joten voin odottaa että se löytää oikeanlaisen ostajan, kertoo Von Braun. 

Autokaupassa mukana tulee auton tavaratilaan mittatilaustyönä tehdyt vasikannahkaiset matkalaukut. Pyyntihinta 440-hevosvoimaisesta, nahkasisusteisesta autosta on 700 000 kruunua, eli lähes 80 000 euroa.


Lue myös:

    Uusimmat