Kaarinan pikapullat

1 dl sokeria
2 munaa
1 dl juoksevaa- tai sulatettua margariinia tai voita
2 dl ruokakermaa tai maitoa
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl leivinjauhetta

rusinoita
appelsiinimarmeladia, omena- tai vadelmahilloa

n. 100 g pakastettua murotaikinaa
raesokeria

1. Sekoita keskenään sokeri ja munat.
2. Lisää rasvasula, ruokakerma, kardemumma sekä suola ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnes aineet ovat tasaisesti sekoittuneet.
4. Levitä paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle tai käytä muffinipeltiä voideltuna. Voit myös levittää paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin tai käyttää silikonista muffinivuokaa, jota ei myöskään tarvitse voidella.
5. Jaa taikina kahden lusikan avulla syvennyksiin jätä 1-2 cm kohoamistilaa.
6. Ripottele leivonnaisten keskelle rusinoita ja pane noin 1 teelusikallinen marmeladia päälle.
7. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja ota siitä sydän- tai muulla haluamallasi muotilla pikkuleipiä ja pane pullan keskelle marmeladin päälle. Ripottele päälle raesokeria.
8. Paista leivonnaisia 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-18 minuuttia riippuen leivonnaisten koosta.

Vinkkejä:

* Jos kotona ei ole kuivahiivaa voit korvata sen käyttämällä saman verran leivinjauhetta.
* Voit käyttää myös kiinteää vadelmahilloa pullien täytteeksi, jätä silloin rusinat pois.
* Leikkaa tukevalla veitsellä vähän sulaneesta murotaikinasta ja pakasta loput taikinasta odottamaan myöhempää käyttöä.
* Jos jätät murotaikinasydämen pinnalta pois voit ripottella päälle myös suolapähkinä- tai pähkinärouhetta sekä raesokeria.

Lue myös:

    Uusimmat