Kaappien vetimet vaihtoon – iloinen, siistimpi ilme!

Helmiä, teippejä, narua, nahkaa, lakanaa - mitä tahansa käsillä olevaa materiaalia on tarjolla yleensä sen verran, että siitä saa väkerrettyä kaapin oveen uuden vetimen. Vanhatkin kaapin ovet saavat pirteämmän ilmeen vaikka muutamalla helmellä koristellusta naruvetimestä.

Lastenhuoneen kaapit saivat helmikoristeiset vetimet. Huoneen omistaja itse sommitteli ja pujotteli puuhelmet paperinaruun. Narun päät pujotettiin vanhojen ripojen jättämistä ruuvin rei'istä ja ne solmittiin yhteen oven sisäpuolella. Nyt ripoja koristavat kisut, puput ja pastellisävyiset helmet.

Matonkude on myös oiva materiaali vetimeksi. Suikaloi vanha lakana ja letitä kolmesta suikaleesta palmikko. Kun palmikko on sopivan pitkä vetimeksi, sujauta kangassuikaleet ruuvin reiästä oven taakse ja solmi siellä yhteen. Jos ovessa on aiemmin ollut vain yksi vetonuppi, voi palmikosta tehdä vetolenkin, jonka molemmat päät tungetaan ruuvin reiästä oven takapuolelle ja siellä solmitaan isolla solmulla yhteen.

Hillitympään makuun sopivat pahvinruskeasta paperinarusta palmikoidut sirot vetimet. Koska ohut letitys voi valahtaa ruuvin reiästä läpi, kannattaa sen narut kiinnittää oven taakse vaikka ruuviin tai puuhelmeen, joka pitää vetimen paikoillaan.

Kaapin vanhaa vedintä voi parannella huoneen sävyihin sopivaksi helposti irrotettavilla washi-teipeillä. 90-luvun suosikkivedin eli valkoinen muovinen ripa piristyi punavalkoisella teipillä. Teippi on kierrätettyä, sillä alunperin se oli jouluisena koristeena tähtikuviossa saman kaapin ovessa. Teippi irrotettiin ovesta ja liimattiin pieninä paloina rivan ympärille. Washi-teipin akryyliliima on pitävää mutta ei jätä jälkiä, kun sen poistaa.

Kylpyhuoneen kaappia kaunistettiin lasihelmistä kootulla vetimellä. Lasi ei säikähdä kosteutta mutta kimaltelee kauniisti ovea koristamassa. Lasihelmien joukossa on muutama hopeiseksi maalattu muovihelmi. Helmet punottiin ohueen nailonlankaan ja rautalankaan, joka antaa rivalle ryhtiä.

Talven kylmettämä ulko-oven ripa on mukavampi tempaista auki, kun sille neuloo tai virkkaa pehmeän suojuksen. Suojus neulotaan rivan pituuden mukaan suorakaiteeksi ja sen verran leveäksi, että sen saa kiedottua rivan ympärille. Suojus kiinnitetään ripaan muutamalla pistolla siten, että kiinnityssauma jää rivan ja oven väliin katseilta piiloon.

Teipit: teippitarha.fi
Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja