Mainos

Kaakelipintojen maalaaminen

Poista peilit, peilikaapit ym. kalusteet jotka ovat kaakeleiden päällä. Pese pinnat huolellisesti tarkoitukseen sopivalla kalkinpoisto- tai kaakelipesuaineella. Jos vedessä on ollut paljon rautaa, käytä pesuainetta joka poistaa myös sen. Huuhtele hyvin ja anna pintojen kuivua kunnolla. Pintaan ei saa jäädä hometta, vahaa, rasvaa eikä pesuaineita. Suojaa lattia ja kiinteät kalusteet huolellisesti.

Levitä maali lyhytnukkaisella tai vaahtomuovitelalla. Anna kuivua vähintään neljä tuntia kerroksien välissä. Levitä vähintään kaksi kerrosta. Älä päästä kosteutta käsitellylle pinnalle kahteen vuorokauteen.

Jos haluat koristella kaakelit tee näin:

Anna kaakelimaalin kuivua vähintään 2 vrk. Suojaa kaakelit, kalusteet ja lattia huolellisesti. Leikkaa haluamasi malliset sablonit itse, tai käytä valmissabloneita. Esim. tarrasabluunat soveltuvat tähän mainiosti. Sumuta ohuina kerroksina. Anna kuivua 15-20 min kerroksien välissä. Poista sabluuna ja suojat varovasti. Kun maali on kuivunut vähintään 24 tuntia, voi saumat maalata saumakynillä. Näin seinästä saadaan oikean kaakeliseinän näköinen. Älä päästä kosteutta käsitellylle pinnalle kahteen vuorokauteen. Saumakynää voi käyttää myös tummuneiden saumojen ehostukseen.

Erinomainen:

 • - Opiskelija-asuntojen ja vuokra-asuntojen ehostukseen pienellä rahalla.
 • - Asunnon edellisen omistajan kaakelivalinnat eivät miellytä, mutta juuri tehtyä kylppäriremonttia ei kannattaisi tehdä uudestaan.
 • - Putkiremontti tiedossa muutaman vuoden kuluessa, mutta jotain pitäisi tehdä.
 • - Voit muuttaa kylpyhuoneen väriä useammin kuin kaakeloimalla tulisi kysymykseen.
 • - Mahdollisuus toteuttaa villimpiä värityksiä ja persoonallisempia pintoja kuin perinteisesti kaakeleilla.
 • - Saumakyniä voi käyttää myös ilman maalia esim. tummuneiden saumojen ehostukseen.

Ei sovellu!

 • - Vesivahinkojen peittämiseen.
 • - Homehtuneen pinnan maalaamiseen.
 • - Lattiaan
 • - Muista vastuusi. Rakenteellisia virheitä ei saa maalilla peittää.

Plasti-Kote kaakelimaalia on saatavana tela- tai sivellinlevitteisenä sekä spray-maalina. Suuremmat pinnat kannattaa maalata telalevitteisellä maalilla. Spray-maali soveltuu parhaiten pienten pintojen, kuten wc:n ja keittiön välitilan kaakeleihin. Saumakynää käytetään saumojen viimeistelyyn kaakeleiden maalaamisen jälkeen. Kynällä voi siistiä vanhat ja pinttyneet saumat siistin näköisiksi.

Myynti: Rauta- ja maalikaupat

Lisätietoja: HanArt Oy, 09- 279 08 30, www.plasti-kote.fi

Maalauksen lisäksi kylpyhuoneen ilmettä kohotettiin myös rakentamalla lavuaarin alle puutaso sekä hyllyjä. Materiaalina käytettiin 28 mm mäntyliimapuulevyä. Lavuaarin alle rakennetun kaapin liitokset tehtiin poratapein ja sen alla on säädettävät metallijalat. Puupinta käsiteltiin Osmo Color vahalla. Suihkuseinä rakennettiin 12 mm pc-levystä, kiinnikkeet rosteria, kuumasinkitty profiiliputki ja saranat.

Puutyöt ja suihkuseinän rakentaminen: Ympäristöpalvelut Tuominen Oy, www.ypt.fi.
Sähkötyöt: www.johtomestarit.fi

(T.i.l.a. 7.2.2007)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja