Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jyväsämpylät

Julkaistu 27.03.2008 07:54(Päivitetty 15.01.2009 08:53)

Löysähköstä taikinasta, joka on alustettu hyvin, saat kuohkeimmat sämpylät. Jyvät kannattaa keittää, jotta ne eivät ole liina kovia leivonnaisissa tai ainakin liottaa erittäin hyvin.

Jyväsämpylät

noin 20 sämpylää

  • ½ l vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 30 g voita tai margariinia
  • noin 5 dl kypsiä Myllyn Paras Esikypsytettyjä
  • Rikottuja Ohrasuurimoita
  • noin 12 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita v ehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja (noin 750 g)

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä (2 dl:sta tulee reilu 5 dl kypsiä). Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min koosta riippuen.

Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin / jogurtin kanssa (myslin tapaan).

VINKKI:

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näinHelpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:32
    Koirat

    Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"

  • 12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • 09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • 06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."

  • Eilen21:41
    Meikit

    Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"