Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jyväsämpylät

Julkaistu 27.03.2008 07:54(Päivitetty 15.01.2009 08:53)

Löysähköstä taikinasta, joka on alustettu hyvin, saat kuohkeimmat sämpylät. Jyvät kannattaa keittää, jotta ne eivät ole liina kovia leivonnaisissa tai ainakin liottaa erittäin hyvin.

Jyväsämpylät

noin 20 sämpylää

  • ½ l vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 30 g voita tai margariinia
  • noin 5 dl kypsiä Myllyn Paras Esikypsytettyjä
  • Rikottuja Ohrasuurimoita
  • noin 12 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita v ehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja (noin 750 g)

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä (2 dl:sta tulee reilu 5 dl kypsiä). Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min koosta riippuen.

Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin / jogurtin kanssa (myslin tapaan).

VINKKI:

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?