Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jyväsämpylät

Julkaistu 27.03.2008 07:54(Päivitetty 15.01.2009 08:53)

Löysähköstä taikinasta, joka on alustettu hyvin, saat kuohkeimmat sämpylät. Jyvät kannattaa keittää, jotta ne eivät ole liina kovia leivonnaisissa tai ainakin liottaa erittäin hyvin.

Jyväsämpylät

noin 20 sämpylää

  • ½ l vettä tai piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 30 g voita tai margariinia
  • noin 5 dl kypsiä Myllyn Paras Esikypsytettyjä
  • Rikottuja Ohrasuurimoita
  • noin 12 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita v ehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja (noin 750 g)

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä (2 dl:sta tulee reilu 5 dl kypsiä). Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min koosta riippuen.

Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin / jogurtin kanssa (myslin tapaan).

VINKKI:

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossaPornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorianItalialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:45
    Influenssa

    Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossa

  • Eilen18:59
    Nettiporno

    Pornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorian

  • Eilen17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • Eilen13:59
    Takaisinvedot

    Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!