Jyrähdys tuli viimein: Red Bull -kuskin näytöille annettiin takaraja – Itävallan vauhtiero Max Verstappeniin sai kuitenkin selityksen

Red Bull -tallin kuskivalinnoista päättävä neuvonantaja Helmut Marko haluaa F1-kuskiltaan Pierre Gaslylta näyttöjä osaamisestaan kesätaukoon mennessä. Sitä pidemmälle talli ei aio nykyistä rämpimistä katsoa.

Ranskalainen Gasly on jäänyt ensimmäisellä Red Bull -kaudellaan karusti tallikaverinsa Max Verstappenin kyydistä. Tallin MM-pisteistä Verstappen on tuonut 126 ja Gasly vain 43. Hollantilaiselta on kauden ajalta voitto ja kaksi muuta palkintopallisijaa, kun taas Gaslyn paras tulos on Monacossa tullut viides sija.

Verstappenin voittamassa Itävallan GP:ssä vauhtiero johtui kuitenkin muustakin. Red Bull -kuskit olivat rikkoneet kotiradallaan etusiipiä koko viikonlopun ajan, joten uusia malleja oli jäljellä vain yksi kappale.

– Sen (kuskien välisen eron) voi osittain selittää sillä faktalla, että meillä oli uusi etusiipi, mikä oli iso askel, mutta valitettavasti meillä oli kisaan vain yksi jäljellä ja se meni Maxille, Helmut Marko selventää Auto Bild -lehdelle.

Yksittäinen syy ei kuitenkaan poista kaikkea taakkaa Gaslyn harteilta. Red Bull on toistaiseksi ollut kärsivällinen nuoren suojattinsa suhteen. Ääni on kuitenkin muuttunut kellossa.

– Joka tapauksessa Gaslyn on parannettava, varsinkin ohituksissa. Hänen pitää antaa näyttöjä ennen kesätaukoa, mutta olen varma, että saamme niitä häneltä, Marko toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat