Juustotäytteiset jalopenot

Haluaisin tarjota ystävilleni tulevissa illanistujaisissa jotain pientä ja tulista. Kuinka voisin hyödyntää kaapissani olevia jalopenoja?
t.Marja

Herkullisen tuliset juustoyllätykset sopivat illanistujaisiin. Jalapenot voit esivalmistella viittä vaille valmiiksi aina leivitystä myöten. Paista sitten jalopenot upporasvassa ja tarjoa lämpiminä, kun juusto sisällä on vielä pehmeän sulaa.

Juustotäytteiset jalapenot

n. 8 säilöttyä jalapenoa (tai pepperonipaprikaa)
150 g mozzarellajuustoa (raasteena)
n. 50-100 g maustamatonta tuorejuustoa

Leivittämiseen:
Vehnäjauhoja
Kananmunaa
Korppujauhoja

Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Leikkaa jalapenoihin varovasti viilto pitkittäin. Älä leikkaa halki. Poista siemenet. Sekoita mozzarellajuustosta ja tuorejuustosta jäykkä tahna. Täytä jalapenot tahnalla ja paina viilto kiinni.

Pyöritä jalapenot ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa (riko kananmunan rakenne ennen sitä) ja lopuksi korppujauhoissa. Toista leivitys uudelleen samassa järjestyksessä. Näin varmistat, että juusto sulaessaankin pysyy jalapenon sisällä.

Kuumenna öljy valurautapadassa tai korkeareunaisessa ja paksupohjaisessa kattilassa. Tarkista öljyn lämpö, pudottamalla siihen pala vaaleaa leipää. Jos leipä ruskistuu kauniisti, on öljy riittävän lämmintä friteeraamiseen. Pudota kuumaan öljyyn jalapenoja 2-3 kerrallaan ja paista kauniin ruskeaksi. Öljy on oikean lämpöistä, jos jalapenon leivitys ruskistuu ja juusto sulaa sisällä rikkomatta päällä olevaa leivitystä. Nosta jalapenot talouspaperilla vuoratun lautasen päälle (ylimääräinen rasva imeytyy paperiin). Tarjoa välittömästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja