Juustoista yllättävä apu painonpudotukseen: Tee nämä vaihdokset ruokavalioosi

Onko juusto herkkuasi? Kartteletko sitä, koska haluat karistaa kiloja? Ota tarkasteluun muut syömäsi herkut ja katso, voisitko vaihtaa ne hyvällä omallatunnolla juustoon!

Jos yrität pudottaa painoa, et ehkä kovinkaan paljon juustoilla herkuttele. Jos ruokavaliosi kuitenkin sisältää muita runsaskalorisia herkkuja, saattaa juuston syöminen niiden tilalla yllättäen edistää painonpudotusurakkaasi.

Leivän päälle mascarponea – ei voita

Moni on maistanut mascarponea vain tiramisussaan, mutta sitä kannattattaa kokeilla myös leivän päällä. Mascarpone maistuu yhtä täyteläiseltä kuin voi, mutta ruokalusikallisessa on vain 62 kilokaloria – ruokalusikallisessa voita on 102 kilokaloria.

Tuorejuustoa, ei majoneesia

Ovatko majoneesilla täytetyt kolmioleivät herkkuasi? Ruokalusikallisessa majoneesia voi olla 94 kilokaloria ja 10 grammaa rasvaa. Ruokalusikallisessa tuorejuustoa on vain 30 kilokaloria ja 2,5 grammaa rasvaa. Jos majoneesileivät ovat säännöllisesti syömäsi välipala, säästät kilokaloreissa huimasti, kun korvaat majoneesin tuorejuustolla.

Napostele mozzarellaa, älä perunalastuja

Vaikka söisit täysmaidosta valmistettua mozzarellaa, 28 grammaa tätä juustoa sisältää vain 85 kilokaloria, kun perunalastuissa vastaava luku voi olla yli 200. Lisäksi saat mozzarellasta täyttävää proteiinia. Erään British Journal of Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka söivät runsasproteiinisen juustovälipalan, söivät vähemmän seuraavalla ateriallaan.

Raejuustoa, ei hummusta

Hummusta suositellaan usein dipin sijaan vihannesten kaveriksi, mutta mikset kokeilisi herkutella hummuksen sijaan raejuustolla? Yhden prosentin rasvaa sisältävässä raejuustossa on 20 kilokaloria 28 grammaa kohden, hummuksessa 50. Kummassakin on silti käytännössä yhtä paljon proteiinia.

Ricottaa, ei ranskankermaa

Ranskankerman kera hedelmät maistuvat entistä enemmän jälkiruoalta. Mutta 28 grammaa ranskankermaa voi sisältää 110 kilokaloria, 11 grammaa rasvaa ja vain gramman proteiinia. Vähärasvainen ricotta-juusto sisältää vain noin 39 kilokaloria, kaksi grammaa rasvaa ja kolme grammaa proteiinia maistuen silti syntisen hyvältä!

Näin valmistuvat mascarponemansikat:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat