Justine vihaa älypuhelimia ja kosketusnäyttöjä – kehitti kaikkien aikojen "retrokännykän"

"Kuka tuli?"1980-luvun nuoret muistavat edelleen 059-keskustelulinjan 0:38
"Kuka tuli?" 1980-luvun nuoret muistavat edelleen 059-keskustelulinjan. Soittelitko sinä "linjalle"?

Älykännyköitä vihaava Justine kehitti itselleen puhelimen, jossa on vanhanaikainen, pyörivä numerovalitsin.

Insinööri Justine Haupt kehitti vapaa-ajallaan puhelimen, joka vetoaa retronälkäisiin, kertoo Wired. Justine valmisti "lankapuhelimen", joka kuitenkin on kännykkä.

Numerovalitsin on täysin tuntoaistiin perustuva

Justinen pikkuisessa puhelimessa on pyörivä numerovalintanäyttö, kuten vanhanaikaisissa kotipuhelimissa ikään.

– Miksi kännykkä pyörivällä valitsemalla? Koska nirsossa, ärsyttävässä kosketusnäyttömaailmassa, jossa hyperyhteydessä toisiinsa olevat ihmiset käyttävät puhelimia, joita eivät voi kontrolloida tai ymmärtää, halusin jotakin, mikä olisi vain minun, Justine kuvaili sivuillaan.

– (Se olisi) henkilökohtainen ja täysin tuntoaistiin perustuva, ja samalla antaisi minulle tekosyyn olla tekstailematta.

Rakennusprojekti vei kokonaisuudessaan kolme vuotta. Justine kehitti kolme mallia, joista viimeisen ja pitkälle viedyimmän hän otti käyttöön.

Justinen kehitelmästä tuli suosittu. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"En halua joutua vastaamaan ihmisille koska tahansa"

Aiemmin Justinella oli käytössään simpukkapuhelin, sillä hän vastustaa älypuhelimia. Hän ei tekstaile, ja vihaa myös kosketusnäyttöjä.

– En tykkää olla niin yhteydessä muihin. En halua joutua vastaamaan ihmisille koska tahansa pitkin päivää. Tämä on tavallaan tapa tyhmentää simpukkapuhelinta vielä lisää, Justine kuvailee.

Ideana oli osoittaa, että olisi mahdollista rakentaa täysin käyttökelpoinen puhelin, joka on niin kaukana kosketusnäytöistä kuin vain on mahdollista.

– Mielestäni ihmiset ovat alistuneet liian paljon älypuhelinten kanssa toimimiseen, Justine uskoo.

"Aikomuksenani on käyttää sitä ensisijaisena puhelimenani"

Myös Justinen keksimässä puhelimessa on pieni näyttö. Lisäksi puhelimeen voi tallentaa usein käytettyjä numeroita ja siinä on hyvä kuuluvuus. Minkäänlaisia valikkoja siinä sen sijaan ei ole.

– Se ei ole tarkoitettu vain esiteltäväksi... Aikomuksenani on käyttää sitä ensisijaisena puhelimenani. Se sopii taskuun, se on melko kompakti, vanhaan puhelimeeni verrattuna on nopeampaa soittaa niille ihmisille, joille soitan useimmin ja akku kestää lähes 24 tuntia, Justine kuvaa.

Justinen puhelimessa ei ole kosketusnäyttöä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Myy nyt rakennusettiä

Puhelin osoittautui niin suosituksi, että kuvien julkaiseminen kaatoi Justinen nettisivun, kertoo Wired. Nainen päättikin panna myyntiin rakennussetin, jonka avulla kyseisen luurin voisi saada itselleen.

Projektissa on vain yksi "mutta": pyörivän numerovalitsimen jokainen joutuu etsimään itse.

Lue myös:

    Uusimmat