Mainos

Juotko aina samasta vesipullosta? Ota huomioon pari tärkeää seikkaa

Asiantuntija vastaa, onko saman vesipullon käyttäminen tai pitkään seisseen veden juominen turvallista.

Monet meistä juovat aina samasta vesipullosta niin töissä kuin kuntosalillakin. Monesti myös useammaksi päiväksi laukkuun jäänyt vesi päätyy juojansa suuhun janon yllättäessä. Tiedätkö, millä tavoin nämä pieneltä tuntuvat seikat oikein vaikuttavat hyvinvointiimme? 

Vedessä olevat bakteerit ovat turvallisia

Mikrobiologian professori Charles Gerba Arizonan yliopistosta kertoo, että pidemmän aikaa pullossa seisseen veden juominen on turvallista, riippuen kuitenkin pullon käyttäjästä ja pullon mallista.

Pullon suusta juominen siirtää bakteereita veteen, mutta asiantuntijan mukaan veteen siirtyviä bakteereita on suussasi jo muutenkin, joten niiden juomisestakaan ei ole haittaa.

– Suussa suorastaan kuhisee bakteereita, mutta ne ovat kaikki sinun, joten ei syytä huoleen, Gerba toteaa.

Ongelmia syntyykin siis lähinnä silloin, kun jaat vesipullon jonkun toisen henkilön kanssa. Toisen henkilön bakteerit voivat kehoosi päätyessään aiheuttaa oireita, kuten pahoinvointia.  

Varo koskemasta pullonsuuta sormilla! 

Pitkään saman vesipullon käyttäminen voi muodostua ongelmaksi erityisesti silloin, kun käytössä on vaikkapa urheilupullo, jonka korkki on vedettävää mallia. Käsissä on lukuisia bakteereita, jotka siirtyvät helposti pullon korkkiin ja tätä kautta suuhusi. Jos mahdollista, korkki kannattaa pitää avoinna tai vetää se auki hampaita käyttämällä. 

Veden jättäminen seisomaan ilman korkkia ei aiheuta ongelmia, sillä veteen voi päätyä ainoastaan ilmassa leijuvaa pölyä. Pöly ei ole millään lailla vaaraksi, vaan pöydällä seissyttä vettä voi juoda hyvällä omalla tunnolla. 

Pitkään seisseen veden juominen on siis turvallista, kunhan pidät huolta siitä, että et koske käsilläsi pullon suuhun tai anna kenenkään vieraan juoda pullostasi. 

Lähde: FoxNews

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.