Mainos

Juopottelusta epäilty johtava virkamies otti sittenkin useamman oluen

Helsingin sosiaaliviraston johtava virkamies Jarmo Räihä myöntää nauttineensa alkoholijuomia muulloinkin kuin ruokailun yhteydessä taannoisella työmatkalla. Asia selviää Räihän sosiaalivirastolle antamasta vastineesta.

Jarmo Räihä kiistää kuitenkin jyrkästi olleensa päihtyneenä sosiaaliviraston Romaniaan ja Bulgariaan tekemällä matkalla. Hän kertoo matkan tapahtumista yksityiskohtaisesti.

"En myöskään ole laiminlyönyt virkamatkaan sisältynyttä tapaamisohjelmaa enkä käyttäytynyt hämmennystä aiheuttavalla tai kiusallisella tavalla."

Kohu Helsingin sosiaaliviraston Romanian ja Bulgarian matkasta sai alkunsa, kun Suomen Kuvalehti kertoi reportaasissaan, että Räihä sekä toinen virkamies, osastopäällikkö Hannu Hakala olivat humalaisella käytöksellään aiheuttaneet vierailun aikana kiusallisia tilanteita.

Yksityiskohtainen selostus: Kuusi olutta

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen käynnisti välittömästi jutun julkaisun jälkeen tutkinnan matkan tapahtumista ja pyysi syytösten kohteena olevilta virkamiehiltä virallista selvitystä.

Selvityksessä Räihä kertoo ottaneensa matkan aikana yhteensä kuusi olutta sekä ruokailun yhteydessä tarjotut seitsemän muuta alkoholiannosta, joista yksi oli lasillinen kotipolttoista viinaa. Matka kesti kuusi päivää.

Kolmantena päivänä seurue kutsuttiin kuuntelemaan romaniorkesteria, jonka aikana sekä Räihä että Hakala alkoivat tanssia. Räihä kertoo selvityksessään, että mukana tanssissa oli myös muita suomalaisia.

"Yhteenvetona voin todeta, että join virka-aikana yhden oluen ja kaupunginjohtajan tarjoaman drinkin, enkä ollut päihtynyt. Musiikkiesityksen aikana käyttäydyin ehkä epävirkamiesmäisesti, mutta tarkoitukseni oli ainoastaan olla kohtelias orkesterin jäseniä ja kaupunginjohtajaa kohtaan."

Normaalit ruokajuomat

Hän myöntää, etteivät kaikki oluet olleet ruokajuomia ja että matkapäivien aikana nautittiin useampia annoksia alkoholia. Muun muassa MTV3:n haastattelussa Räihä on kiistänyt ottaneensa enemmän kuin yhden oluen päivässä.

Eniten hän joi vastineessa antamansa kertomuksen mukaan alkoholijuomia toiseksi viimeisenä matkapäivänä 18. marraskuuta. Hän kertoo ottaneensa lounaalla ensin yhden oluen ja hotellin baarissa iltapäivällä toisen.

"Päivän päätti kello 19.30 alkanut työillallinen suurlähettilään virka-asunnossa. Illallisella tarjottiin tervetuliaisjuoma, lasi viiniä ja jälkiruokajuoma."

Suomen Kuvalehti julkaisi seurueen kolmannelta matkapäivältä kuvan, jossa Räihä nousee linja-autoon kaljatölkki kädessä.

"Tullessamme kävelykierrokselta sain Hakalalta oluen, jonka avasin ennen autoon nousemista. Valokuvaaja oli ottanut tästä kuvan, jonka Suomen Kuvalehti on julkaissut myöhemmin Internet-sivuillaan. Kello oli noin 12.30."

Molemmat työmatkajuopottelusta epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä. Hakala ei kuitenkaan jäänyt odottelemaan epäilyjen selvittelyjä ja seuraamuksia, vaan jätti eropyyntönsä virastolle eilen. Hakala kuitenkin kiisti Helsingin Sanomien jutussa, että ero olisi liittynyt millään tavalla matkaan.

Jarmo Räihä vaatii selvityksessään varoitusmenettelyn aloittamista lopetettavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.