Juo kupillinen teetä – 4 terveyshyötyä aivoille

Laita ristikko syrjään ja jumppaa aivojasi nauttimalla kupillinen höyryävää teetä. Lue teen uskomattomat terveyshyödyt!

Teetä pidetään syystäkin yhtenä terveellisimmistä juomista maailmassa sen sisältämien antioksidanttien vuoksi. Silti moni valitsee kahvin, kun haussa on pieni piristys päivään. Kuppiin kannattaa kuitenkin kaataa vaihtelun vuoksi teetäkin, sillä lukuisat tutkimukset osoittavat, että teellä on runsaasti terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia.

1. Ole luovempi

Jos olet jumissa työtehtäviesi kanssa, keitä teetä ja kokeile uudelleen. Motivation and Emotion -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan teen ainutlaatuinen aminohappo, teaniini, saattaa auttaa luovissa ongelmanratkaisutehtävissä.

2. Tasapainoile velvollisuuksien kanssa

Jos tehtävälistallasi on miljoona asiaa, mutta sinusta tuntuu, ettei aikasi riitä kaikkeen, tee voi auttaa sinua palloilemaan monen tehtävän kanssa. Alankomaissa tehdyn tutkimuksen mukaan teen teaniini saattaa stimuloida aivojen alfa-aaltoja, jotka on yhdistetty rentoutumiseen, kun taas kofeiini puolestaan tekee sinusta valppaamman ja tarkkaavaisemman. Tällä yhdistelmällä suoriudut paremmin, kun siirryt yhdestä tehtävästä toiseen.

3. Pitkitä keskittymistäsi

Olitpa sitten koko päivän kestävässä palaverissa tai yrittämässä opetella ulkoa viikonlopun aikana materiaalia koko lukukaudelta, täytyy sinun pystyä keskittymään pitkiä aikoja kerrallaan. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, jos väsymys keskeyttää nämä suunnitelmat. Journal of Neuropharmacology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan teaniinin ja kofeiinin voittava yhdistelmä voi myös taistella väsymystä vastaan ja estää keskittymiskykyä murentumasta.

4. Pysy pirteänä töissä

Psycopharmology-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan teestä luonnollisesti löytyvä kofeiini toimii paremmin virkeyden lisääjänä ja reaktioajan lyhentäjänä kuin sama määrä kofeiinia veteen lisättynä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat