Julius Kivimäki saapui oikeuteen vapaalta: "Väitteet karkaamisestani ovat tekaistuja"

Näin Julius Kivimäki kommentoi oikeudenkäyntiä MTV Uutisille 3:40
Julius Kivimäki kommentoi MTV Uutisille käynnissä olevaa oikeudenkäntiä

Oikeudenkäynti Vastaamon tietomurrosta ja kiristysvyyhdistä syytettyä Julius Kivimäkeä vastaan jatkuu tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa. 

Kivimäki saapui oikeuteen vapaalta, sillä käräjäoikeus päätti maanantaina vapauttaa hänet tutkintavankeudesta. Kivimäki istui tutkintavankeudessa yli vuoden. 

Kivimäki kommentoi MTV Uutisille tunnelmiaan ennen päivän istunnon alkua. 

– Hyvin tunnelmin. Eiköhän tämä homma ole kohta paketissa. Aika yksiselitteisesti on osoitettu, etten ole ollut tekohetkellä missään linjoilla, joka aika hyvin sulkee pois sen mahdollisuuden, että olisi toimittu syyttäjän kuvaamalla tavalla, hän sanoi.

Tutkintavankeuden sijaan Kivimäki määrättiin maanantaina perusmuotoiseen matkustuskieltoon. Se tarkoittaa, että Kivimäki saa liikkua vain ennalta sovitulla alueella ja hänen täytyy ilmoittautua poliisille säännöllisesti.

– En lähde laittamaan sanoja käräjäoikeuden suuhun, mutta onhan heillä ollut tässä harkintavaltaa näiden käytettävien pakkokeinojen suhteen. Minulle ei ole laitettu pantaa jalkaa, siitä voi jokainen tehdä omat tulkintansa mitkä tähän on vaikuttanut, Kivimäki sanoo.. 

Jutun syyttäjät ovat ilmaisseet huolensa siitä, että jos Kivimäki päästetään vapaalle, riski hänen karkaamisestaan on olemassa. Ennen kiinni jäämistään Kivimäki vältteli viranomaisia Ranskassa väärän henkilöllisyyden turvin.

Kivimäki aikoo kuitenkin jatkossakin osallistua tuleviin oikeuden istuntoihin Espoossa. 

– Aion osallistua. Nämä väitteet siitä, että lähtisin karkuun ja yrittäisin karttaa tätä prosessia ovat tekaistuja.

MTV:n rikostoimittajat: Vastaamon tietomurrosta epäilty vapautui yllättäen 9:37
MTV:n rikostoimittajat puivat Kivimäen yllättävää vapautumista Huomenta Suomessa tänään keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat