Jukka Jaloselta huojentava tieto Leijonafaneille tuoreen sopimuksensa NHL-pykälästä: "En ole lähdössä mihinkään kesken kauden"

Jukka Jalonen solmi kevääseen 2022 kattavan jatkosopimuksen Suomen jääkiekkomaajoukkueen kanssa. Sopimuksessa on NHL-siirtoon oikeuttava pykälä. Jalonen kertoo MTV Urheilulle, että hän ei aio kuitenkaan jättää Leijonia kesken kauden.

Pykälä oikeuttaa Jalosen siirtymisen NHL:ään kesken kauden, mutta sellaista vaaraa ei suomalaisluotsin mukaan ole.

– Ei ole. Jos sinne lähden, niin se on sellaisella periaatteella, että lähden seuraavaksi kaudeksi. En ole lähdössä mihinkään kesken kauden. Tämän kauden olen Leijonissa ja sitten pitää tapahtua jotain ennen seuraavan kauden alkua, jos aion NHL:ssä valmentaa, Jalonen sanoo.

– Ajoituksen pitää tapahtua sillä tavalla, että joko valmennan Leijonia tai NHL:ssä koko kauden. Se on se juttu, Jalonen toteaa.

Suomalaisvalmentajia ei olla kovinkaan usein nähty NHL:ssä. Päävalmentajia historian saatossa on ollut vain yksi. Alpo Suhonen toimi vuonna 2000 Chicago Blackhawksin luotsina. NHL-pykälän saaminen Jalosen sopimukseen oli helppo tehtävä.

– Matti (Nurminen) sitä ensimmäisenä ehdotti, sillä he tiesivät, että NHL on minulle unelma ja voisi olla, että haluaisin sellaisen pykälän sopimukseeni. Siinä ei ollut minkäänlaista vääntämistä sen suhteen, Jalonen sanoo.

– Jos se sitten toteutuisi, niin he olisivat varmasti mielissään ja ylpeitä siitä, että sinne saataisiin suomalainen valmentaja. Se on kuitenkin hyvin kaukainen juttu. Ajatus on siinä, että olen maajoukkueen valmentaja tuon jakson ja jos tulee muutos, niin sitten se tulee, Jalonen jatkaa.

Jalonen johdatti Leijonat tänä keväänä MM-kultaan. Uusi sopimuskausi päättyy keväällä 2022 MM-kotikisoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat