Jukka Jalonen otti kantaa Anton Lundellin A-maajoukkuedebyyttiin – odotukset saivat katetta

Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa Leijonien seurattu hahmo oli 19-vuotias hyökkääjä Anton Lundell. Kovaa jälkeä muun muassa nuorten MM-turnauksessa ja SM-liigassa iskenyt Lundell teki Malmössä A-maajoukkuedebyyttinsä. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jakoi kehuja HIFK-sentterin suuntaan, joskin Jalonen uskoo, että vielä parempaa on luvassa.

Lundell hyökkäsi torstain Venäjä-ottelussa samassa ketjussa Jere Innalan ja Niko Ojamäen kanssa. Ketju rakenteli Suomen 1–2-kavennusosuman toisessa erässä, kun Innala osui vastahyökkäyksestä.

Sama mies näytti jo tehneen Leijonien toisen maalin, kun HPK-hyökkääjä naulasi kiekon verkkoon Lundellin syötöstä. Kyseinen osuma kuitenkin hylättiin, kun maali oli siirtynyt pois paikoiltaan.

Jalosen mielestä Lundellin debyytistä jäi paljon positiivista mieleen ja käteen.

– Näkee kyllä, että hän on sellainen kaveri, josta kasvaa hyvä pelaaja meille ja NHL:ssä Floridalle. Hyvin vastuullista pelaamista, Jalonen kehui.

Jalonen oli puhunut samoista asioista jo syksyllä, kun Lundell takoi kovaan tahtiin maaleja HIFK:n paidassa. Jalonen puhui tuolloin, miten Lundellista on kasvamassa mainio pelaaja A-maajoukkueelle ja Florida Panthersille. Nyt lupaavat otteet konkretisoituivat jäällä.

Leijonien luotsi painotti kuitenkin sitä, että Lundellilta voidaan nähdä vielä lisää.

– Uskon, että hän pystyy parantamaan tuosta. Mutta hyvä ensimmäiseksi peliksi, Jalonen nyökytteli.

Nousujohteista

Leijonat koki torstain pelissä 2–3-tappion Venäjälle.

– Ensimmäinen erä oli vähän nihkeä. Viisikko oli levällään, eikä meillä ollut tarpeeksi jämäkkä ote myöskään yksilötasolla. Mutta sitten paransimme.

– Nousujohteinen ottelu. Toinen erä oli jo parempi ja veimme kolmannessa erässä selkeästi peliä. Ei vain tehokkuus riittänyt, Jalonen kertasi.

Isossa kuvassa Leijonat oli Venäjän rinnalla. Jalosen mukaan virheillä oli kova hinta.

– Läpiajoja, ylivoimahyökkäyksiä ja niin edelleen. Niitä tuli liikaa yhteen peliin. Ja alussa meillä jäi laukaukset piippuun. Pyrimme siihen, että kun on paikka, niin ammutaan, eikä siirrellä. Halusimme suoraviivaisempaa hyökkäysten päättämistä ja ylipäätänsä selkeämpää hyökkäyspelaamista. Hiljalleen sitä saatiin.

– Toivottavasti saadaan asiat kondikseen seuraavaan otteluun, Jalonen sanoi tulevasta.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina, kun päiväottelussa vastaan asettuu Tshekki.

Lue myös:

    Uusimmat