Jukka Jalonen ihaili Leijonien kyykytystemppua: ”Harvinaisen hyvä”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen saattoi olla moneen tekijään hyvin tyytyväinen Ruotsin EHT-turnauksen avausottelun jälkeen. Suomi kaatoi Venäjän lukemin 3-0.

Erityisesti kamppailun alkuhetkillä Leijonat suorastaan kyykytti Helsingin punapaitaisia vieraita.

– Olimme niin fyysisesti kuin henkisesti liikkeellä. Tunnetaso oli hyvä – jopa harvinaisen hyvä. Näissä turnauksissa ensimmäiset pelit ovat kuitenkin aina kysymysmerkkejä, koska emme ehdi olla pitkään yhdessä. Koskaan ei tiedä, että miten homma lähtee rullaamaan. Nyt lähti ihan loistavasti, Jalonen hehkutti.

Suomi siirtyi nopeasti 2-0-johtoon Teemu Pulkkisen ja Julius Nättisen osumien myötä. Suoritus ei lähtenyt laahaamaan tämänkään jälkeen.

– Jänne kesti koko ajan. Meillä ei ollut oikeastaan missään vaiheessa isompia vaikeuksia. Venäjä sai toisessa erässä pyörityksiä meidän päätyymme, mutta ne eivät tuottaneet paikkoja. Olimme kärsivällisiä ja puolustimme keskustaa hyvin. Tämä oli hyvä suoritus kauttaaltaan, Jalonen näki.

Tulostaulun toinen lukema, eli Venäjän maalimäärä, ikään kuin summasi Suomen suorituksen tason.

– Nollapeli kertoo aina siitä, miten maalivahti ja miten joukkue on pelannut. Emme antaneet hirveän paljoa paikkoja Venäjälle. Ne mitä annoimme, (Frans) Tuohimaa hoiti loistavasti, Jalonen summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja