Mainos

Juho Kuosmasen Kaupunkilaisia kilpailee Locarnon elokuvajuhlilla

Juho Kuosmasen ohjaama Kaupunkilaisia on päässyt ohjaajatulokkaille tarkoitettuun kilpasarjaan Locarnon elokuvafestivaalilla Sveitsissä. Kilpailuelokuvia on kaikkiaan 23, ja ne on valittu 2 500 tarjokkaan joukosta. Sarjassa nähdään myös suomalaisen Matti Harjun ohjaama 19-minuuttinen elokuva One in Four.

Leopards of Tomorrow -kilpailusarja on tarkoitettu alle 40 minuuttia pitkille fiktiivisille elokuville. Nyt toista kertaa järjestettävän kilpailun tavoitteena on löytää ja tukea tulevaisuuden ohjaajalahjakkuuksia. Kilpailuun voivat osallistua sellaiset tekijät, jotka eivät ole vielä ohjanneet pitkää elokuvaa. Elokuvia ei ole ennen Locarnoa esitetty muilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kaupunkilaisia kertoo pätkätyöläisistä ja kaupungista, joka ei muukalaisista välitä, mutta tarvitsee heidän työvoimansa. Elokuvan on käsikirjoittanut Khadar Ahmed.

Juho Kuosmasen edellinen elokuva Kestomerkitsijät voitti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlien Cine'fondation-kilpailussa kolmannen palkinnon.

Locarnon elokuvafestivaali järjestetään 61. kerran 6.-16. elokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.