Juhlaottelu Ässät-HIFK - 35 vuotta porilaista jääkiekkoa

Porilainen jääkiekko on saavuttanut jälleen yhden merkkipaalun Porin Ässät ry:n täyttäessä 35 vuotta. Juhlan kunniaksi pelataan torstaina Isomäen jäähallissa Porin Ässien 35-vuotisjuhlaottelu Ässät - HIFK. Ennen juhlaottelun alkua muistetaan menestyksekkäitä porilaisia jääkiekkoilijoita.

Porilainen jääkiekkohistoria alkoi 1948, kun Porin Kärpät , Porin Palloilijat (PoPa) ja Porin Pallo-Toverit ottivat jääkiekon ohjelmaansa. Merkittäviä paaluja porilaisen jääkiekon historiassa ovat olleet seurafuusiot. PoPa ja Kärpät liittoutuivat vuonna 1960, jolloin syntyi Porin Karhut. Ässät puolestaan sai alkunsa vuonna 1967, kun Karhut ja Rosenlewin Urheilijat -38 (RU-38) yhdistyivät.

Ässät on säilyttänyt paikkansa suomalaisen jääkiekon eturintamassa. Kaksi mestaruutta, kolme hopeaa ja kaksi pronssia ovat osoituksia siitä. Kaupungista on aina ponnahtanut loistavia yksilöitä jääkiekon huipputasolle. Heistä kirkkaimpina tähtinä ja pisimpään NHL:ssä pelanneet Veli-Pekka Ketola, Pekka Rautakallio, Tapio Levo, Kari Takko ja Christian Ruuttu. Myös Arto Javanainen ja Kari Makkonen ovat olleet NHL-organisaatiossa. Tuorein NHL organisaatioon lähtenyt Ässä-kasvatti on Pauli Levokari.

Vuosi 2000 oli merkittävä yhtiöitymisen vuosi. Porin Ässät ry:stä erotettiin edustusjoukkueen ja A-nuorten toiminta osakeyhtiöksi. Nimekseen osakeyhtiö sai HC Ässät Pori Oy, ja sen suurin osakkeenomistaja Porin Ässät ry jäi harjoittamaan junioritoimintaa. Julkisuuskuvaltaan Ässät on yhtä, mutta organisaatioillaan HC Ässät Pori Oy ja Porin Ässät ry toimivat omina yksikköinään omien tavoitteidensa mukaisesti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat