Juha Perälä jätti supersuositun radio-ohjelman – kertoo nykyisestä työstään: "Ideana on, että..."

Juha Perälä auttaa nuoria työllistymään.

Radiojuontajana tunnetuksi tullut Juha Perälä nähdään uudessa Luokkajuhlat-ohjelmassa, joka alkaa MTV3-kanavalla marraskuussa. Perälä kertoi MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa, että oli innostunut tapaamaan entiset luokkakaverinsa yli 20 vuoden tauon jälkeen.

– Oli hauska nähdä, ettei kukaan ole muuttunut, vaan kaikki ovat saman näköisiä edelleen.

Perälä kertoi olleensa tunnollinen oppilas, joka panosti koulunkäyntiin ja sai hyviä arvosanoja.

– Olin se, joka oli eturivissä ja viittasi, mutta olin myös luokan pelle ja yritin saada kaikki nauramaan.

Perälä jäi tammikuussa pois Radio Suomipopin huippusuositusta Aamulypsy-ohjelmasta, jota juonsi 10 vuoden ajan. Sen jälkeen hänet ovat pitäneet kiireisenä tv-sarjojen kuvaukset sekä Periksen unelmaduuni -projekti, jossa hän tutustuu erilaisiin työpaikkoihin.

Sportspot-yrityksen ideoiman projektin tavoitteena on ehkäistä nuorisotyöttömyyttä ja antaa näkyvyyttä työntekijöitä etsiville yrityksille.

Perälä on tähän mennessä käynyt kahdeksalla eri työpaikalla.

– Olen käynyt keräämässä pahveja ja vienyt ne uudelleen kierrätettäväksi, olen ollut kiinteistönvälittäjänä ja Metsä Groupilla sahalla, hän luetteli.

Jokaisesta työkokeilusta kuvataan video, joka julkaistaan Youtubessa. Perälän mukaan jaksoja nähdään keväällä myös televisiossa.

– Ideana on, että näiden lyhyiden jaksojen kautta varsinkin nuoret näkisivät, että tällaisia töitä on ja tällainen työmaailma on.

Luokkajuhlat MTV3-kanavalla lauantaisin 23.11. klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat