Mainos

Juha "Mietaa" Mieto paljastaa, että tänä vuonna mämmiä syödään viimeistä kertaa ruhtinaallisia määriä: ”Puolella pudotan tästä lähtien” – Katso tästä koko haastattelu!

7:06
Juha Mieto MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Mämmi on yksi suomalaisista perinneruoista. Tämä pääsiäisenä nautittava herkku jakaa mielipiteitä niin makunsa kuin ulkonäkönsä vuoksi. On kuitenkin yksi mies, joka yhdistetään mämmin syömiseen paremmin kuin kenties kukaan muu suomalainen. Hän on tietenkin Juha Mieto.

MTV Uutiset Live haastatteli hiihtäjälegendaa ja intohimoista mämmin syöjää Juha Mietoa toisena pääsiäispäivänä.

– Mulla on 40 (mämmiropposta) tavoitteena, vielä on kahdeksan nauttimatta eli syömättä. Mulla on vajaa kuukauden projekti yleensä. Ei ylen määrin tule syötyä, mutta tarpeeksi.

Mieto nauttii mämmin mieluiten maidon kera.

– Olen maatalon poika ja kakarana juotiin suoraan lehmäntissistä maitoa. Mairon kanssa olen tottunut syömään ja laitan aavistuksen verran sokuria päälle. Sillä se ainakin mulle maistuu parhaimmalta, Mieto vastasi vahvalla murteella.

Määrä vähenee puoleen ensi vuonna

Siinä missä mämmin syöminen on perinne, niin ovat myös ne kysymykset, kuinka monta ropposta Mieto on pääsiäisen aikaan mämmiä syönyt. Tämä on kuitenkin viimeinen vuosi, kun mämmiä nautitaan ruhtinaallisia määriä.

– Pudotan määrää puolella, kun marraskuussa tulee 70 (ikävuotta) mittariin.

Vaikka moni kauhistelee mämmin määrää, niin Mieto kertoo, että moni on ottanut häneen yhteyttä mämmin syöntiin liittyen ympäri Suomen. Myös muille kansalaisille perinneherkku maistuu yhtä hyvin kuin Miedolle.

– Ne syö samaa määrää, jopa naisihmisetkin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja