Joutui asunnottomaksi ja sortui huumeisiin – kovia kokenut mies pääsi takaisin yliopistoon vuosikymmenten jälkeen: "Suurin siunaus, jonka olen koskaan saanut"

2:04
Joutui asunnottomaksi 40 vuotta sitten – mies saa nyt suorittaa tutkintonsa loppuun

1970-luvulla David aloitti yliopiston suurien haaveiden kera. Elämä kuitenkin vei miehen asunnottomaksi. Vuosien epäonnen jälkeen David saa nyt suorittaa opintonsa loppuun, koska paikallinen opiskelija kieltäytyi luovuttamasta miehen suhteen.

Kun David Carter aloitti yliopisto-opinnot vuonna 1971, hänellä oli unelma: hänestä tulisi taiteilija tai kirjailija. Elämä ei kuitenkaan mennyt, kuten David suunnitteli.

Mies loukkasi kätensä vakavasti lyötyään sen ikkunan läpi. Alkoholilla oli osuutta asiaan. Tapauksen seurauksena David lopetti koulun 23-vuotiaana. Myöhemmin hän sai skitsofreniadiagnoosin, kertoo CNN.

David joutui kodittomaksi. Hän sortui päihteisiin ja huumeisiin.

Opiskelija halusi auttaa Davidin uuteen alkuun

Vuosien epäonnen jälkeen David saa nyt mahdollisuuden suorittaa opintonsa loppuun. Paikallinen opiskelija nimittäin kieltäytyi luovuttamasta miehen suhteen.

Journalismia opiskeleva Ryan Chandler tapasi Davidin kirjoittaessaan kodittomuudesta.  Hän oli nähnyt miehen vuosien ajan usein samassa paikassa ja päätti haastatella tätä.

Ryan selvitti, paljonko Davidilla on suoritettuja opintoja. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuullessaan Davidin tarinan Ryan kuitenkin inspiroitui suuresti. Kun David kertoi haaveestaan palata kouluun, Ryan päätti auttaa miestä navigoimaan läpi byrokraattisen hakuprosessin.

– Hän on aina halunnut palata, muttei ole rahallisesti tai organisaatiokykyjensä puolesta pystynyt siihen, Ryan kuvaa.

David palasi kouluun

David oli ollut jo lähellä valmistumista lopettaessaan. Kävi ilmi, että hän tarvitsisi hieman lisäopintoja saadakseen ammattinimikkeen, jota lähti hakemaan vuonna 1971.

David sai Ryanin avulla avustajan ja taloudellista tukea opintoihinsa. Hän pääsi palaamaan koulun penkille.

– Tämä on suurin siunaus, jonka olen koskaan saanut. Hän teki, mitä täytyi, jotta pääsin noille tunneille, enkä olisi kyennyt siihen ilman häntä, David kiittelee.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

David haaveilee edelleen kirjailijan urasta

Koulu on ilmoittanut toivottavansa Davidin mielellään takaisin opiskelun pariin ja tarjoavansa hänelle tukea opiskeluun.

David haaveilee edelleen siitä, että saisi kirjoittaa kirjoja ja toimia tutkijana.

– Uskon, että kirjoista, joita kirjoitan, tulee parempia korkeakoulutuksen vuoksi ja siksi, että pääsen yhteyteen 'suurien mielten' kanssa, David pohti haastattelussa.

Lähde: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja