Jounin suunnitelma: Pasuunakuja

Asunto on 70-luvulla rakennetun matalan kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa ja siinä on oma, aidattu piha. Keittiöön on tehty remontti aiemmin, jolloin sitä on avattu olohuoneen suuntaan. Tehty muutos ei aivan ole muun asunnon henkinen, mutta kunnoltaan ja toimivuudeltaan hyvä. Muuten asunto on erittäin hyvässä kunnossa ja ajatuksella sisustettu.

Budjetin pienuus sai minut valitsemaan selkeän tien. Pintoja ja niiden värisävyjä uusimalla, kalustusta keventämällä ja pihaa korostamalla näytetään asunnon oikea arvo. Keittiön kaapinovet ovat häiritsevät, niiden tyyli on asuntoon liian romanttinen. Ne tekevät keittiön löysän näköiseksi. Annetulla budjetilla en niiden vaihtamiseen kuitenkaan ryhdy, hyvä kunto olkoon puolustukseni.

On hyvä, jos huonetilat vaikuttavat tilavilta. Nykyihmisen vitsaus on tavaran määrä. Väljästi kalustettu huone on ylellisyyttä, johon oikeassa elämässä ei useinkaan ole mahdollisuuksia. Hyvä keino myyntitilanteessa on siis viedä osa huonekaluista johonkin varastoon, jos siihen vain on mahdollisuus.

Huonekalut tuppaavat asettumaan pienissä huoneissa pitkin seiniä. Jos niitä suinkin pystyy ryhmittelemään, tekee se hyvää huoneen tilantunnulle. On pyrittävä siihen, että edes muutamassa kohdassa lattian ja seinän kohtaamisen näkee esteettä. Vastaavanlaista ryhmittelyähän voidaan tehdä esimerkiksi taulujen kanssa. Sen sijaan että maalaukset tai kuvat ovat tasaisesti ripoteltu kaikille asunnon seinille, voi ne ryhmittää omiksi kokonaisuuksikseen.

Samanväriset seinät voivat tehdä huoneesta hahmottoman. Yhden seinän korostaminen, vaikkapa vain hienovaraisesti toisella värillä, ryhdistää ja antaa huonekaluille taustaa. On tärkeää, että tilojen päättymisen aistii. Valkoiset seinät joka puolella saavat usein asunnon tuntumaan kovalta.

Kaikkia edellä mainitsemiani asioita lähdin siis korjaamaan. Poistin kalusteita niin olo- kuin lastenhuoneesta. Määrittelin asunnon vastakkaisille ulkoseinille värit, jotka sopivat kalustuksen kanssa. Vaalean puulattian kanssa sopivat paremmin tummapuiset kalusteet. Koska ohjelmassa on mahdollisuus lainata huonekaluja, esitän muutamaa kalustetta vaihdettavaksi selkeälinjaiseen tummapuiseen vaihtoehtoon.

Aidattu piha tuo lämpimänä vuodenaikana yhden huoneen lisää. Koska myynti tapahtuu nimenomaan kesällä, on pihan käyttöarvo näytettävä koko komeudessaan. Tehdään siis asunnon jatkoksi kiva ja viihtyisä citypiha. Todennäköisesti asunnon ostaa nuoripari, jolla on pieni lapsi. Pihan sisustaminen juuri sen kaltaista ostajaa varten lienee viisasta.

Värisävyiksi asuntoon ehdotan seuraavia Tikkurila Symphony-värikartan sävyjä: olohuoneeseen harmaa H499, keittiön viereiselle seinälle G487, makuuhuoneeseen H483 ja lastenhuoneeseen G487. Sävyjen kiiltoaste himmeä.

Lue myös:

    Uusimmat