Jouni: Asensin itse maalämpöpumpun

Vuonna 2010 Iskelmäartisti kilpailun voittanut Jouni Apajainen on tehnyt kaiken itse vuonna 1936 rakennettuun omakotitaloonsa. Hän asensi itse myös maalämpöpumpun.

Jouni suosittelee perehtymään kunnolla sen asentamiseen. Jokioisissa, Kanta-Hämeessä neljä vuotta asustanut iskelmälaulaja opiskeli itse pumpun asentamista puoli vuotta ennen kuin uskalsi asentaa maalämpöpumpun.

– Lähtökohtaisesti en suosittele asentamista kenellekään, parempi antaa ammattilaisen hoitaa homma. Se vaatii todella asiaan perehtymistä, itse opiskelin aihetta puoli vuotta, muistelee Jouni.

– Onneksi se on kuitenkin helppo ja vaivaton käyttää, jatkaa uusiutuvaa energiaa talonsa energian kulutukseen käyttävä laulaja.

Iskelmälaulajan ensimmäinen single Taivas ja maa julkaistiin lokakuussa 2010. Nyt toista sinkkuaan studiossa nauhoitteleva artisti aikoo seuraavaksi remontoida itselleen ja poikapuolelleen soittohuoneen.

– Seuraava projekti on soittohuone minulle ja pojalleni. Poikani sai akustiset rummut, joten soittohuone on paikallaan, naureskelee Jouni.

Esikoisalbumi tulee uunista ulos kesällä 2011.

Vanhat talot viehättävät

Oman ja uuden talon rakentaminen ei ole monta vuotta putkiasentajana työskennelleen Jounin haaveissa. Sen sijaan vanhat talot viehättävät häntä.

– Ennemmin saneeraan vanhan talon, kuin alan rakentamaan taloa alusta asti. En tiedä talon rakentamisen tekniikasta tarpeeksi, joten restaurointi on mukavampi ja helpompi vaihtoehto minulle, perustelee Jouni.

MTV3/Johanna Teivainen

Kuvat: Warner Music

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja