Joulusardiinit eli pinjansiemen-rusinasardiinit 29.11.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

Tämä mainio sardiiniherkku sopii tarjottavaksi alkupaloina glögin kanssa. Näissä kaloissa on joulun makuja. Pinjansiemen-rusinasardiinit valmistuvat hetkessä lämpimiksi suupaloiksi ja maistuvat vielä kylmänäkin leivän päällä.

Pinjansiemen-rusinasardiinit (2 hengelle)


2 purkkia sardiineja
oliiviöljyä
3 rkl rusinoita
2 rkl pinjansiemeniä
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria

Laita rusinat kylmään veteen, jotta ne turpoavat ja tulevat pehmeiksi. Asettele sardiinit limittäin vuokaan. Kaada päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta ripauksella mustapippurirouhetta.
Ripottele kalojen päälle rusinat ja pinjansiemenet. Lisää sokeria. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia 180-200 asteessa.

Lue myös:

    Uusimmat