Toimittaja Sonja Blåberg
Tämä mainio sardiiniherkku sopii tarjottavaksi alkupaloina glögin kanssa. Näissä kaloissa on joulun makuja. Pinjansiemen-rusinasardiinit valmistuvat hetkessä lämpimiksi suupaloiksi ja maistuvat vielä kylmänäkin leivän päällä.
Pinjansiemen-rusinasardiinit (2 hengelle)
2 purkkia sardiineja  
oliiviöljyä  
3 rkl rusinoita  
2 rkl pinjansiemeniä  
1 tl sokeria  
ripaus mustapippuria 
Laita rusinat kylmään veteen, jotta ne turpoavat ja  tulevat pehmeiksi. Asettele sardiinit limittäin  vuokaan. Kaada päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta  ripauksella mustapippurirouhetta. 
Ripottele kalojen päälle rusinat ja pinjansiemenet.  Lisää sokeria. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia  180-200 asteessa.