Mainos

Joulupukkien kamalat kokemukset: Äiti sammuneena sohvalla, isä pienessä maistissa

Jo Leevi And The Leavings lauloi aikoinaan suomalaisten joulujuomisesta kappaleessa Jouluaattona kännissä. Mutta onko asia todella näin? Muutamat joulupukit kertovat kamalimmista pukkikeikoistaan.

15 vuoden aikana yli 100 keikkaa tehneen helsinkiläispukin mieleen on jäänyt vain muutama ikävä tapaus.

– Yleensä olen saanut maksun lähtiessäni ovella. Kerran yhden perheen isä sanoi maksavansa rahat tililleni, jos lähetän tekstiviestillä hänelle tilinumeron. Tilinumeron lähetin, mutta rahoja en koskaan saanut.

Toinen pukkikeikka on jäänyt mieleen aivan toisesta syystä.

– Lahjoja jakaessani perheen äiti makasi sammuneena sohvalla ja isä oli pienessä maistissa. Lapsi odotti kuitenkin kovasti joulupukkia ja lahjoja.

Helsinkiläispukin mukaan tilanteet, joissa vanhemmat tai jouluvieraat ovat maistelleet paljon alkoholia, ovat harvinaisia.

"Perheen isä meinasi käydä päälle"

Vantaalla keikkailevalla joulupukilla on muutama samanlainen kokemus kuin helsinkiläispukillakin.

– Muutaman kerran valkoisessa kirjekuoressa annettu palkkio on ollut murto-osa siitä, mitä alun perin on sovittu.

Erään kerran liian läheistä tuttavuutta olutmäyräkoiran kanssa tehnyt isä meinasi käydä pukin silmille.

– Ulos pihalle pukkia vastaan tullut isä sanoi minun olevan kaksi minuuttia myöhässä ja meinasi käydä päälle. Huomasin lumikolan takana mäyräkoiran, josta oli juotu jo yli puolet. Toisessa pukkipaikassa naapuriin hälytettiin poliisit.

Pukkeja löytyy joka lähtöön

Henrik Olin on tehnyt joulupukkikeikkoja vuodesta 1998 asti. Hänen mukaansa ainakin vanhemmat ovat yleensä kunnossa ja nauttineet vähän alkoholia silloin kun joulupukki vierailee.

– Jos alkoholia joku on enemmän nauttinut, niin yleensä se on miespuolinen lähisukulainen, jolla on kovasti asiaa pukille. Kerran maistissa ollut perheen isä yritti kiskoa pukkia parrasta, kun ei tiennyt kuka joulupukkina esiintyy.

Nykyään Olin toimii pukkina Espoon Leppävaaran alueella, mutta aikaisemmin hän on tehnyt keikkoja maaseudulla.

– Tuntuu, että Espoossa joulupukista ja pukin taustoista halutaan tietää enemmän kuin maalla. Varmaan johtuu siitä, että pukkitarjontaa on täällä ihan laidasta laitaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.