Joulupukkien kalenterit täyttyvät jo – näin paljon vierailu maksaa

Joulupukki on aaton odotetuin vieras ainakin lapsiperheissä, jos kotiin halutaan ammattipukki kannattaa varauksen kanssa olla ajoissa.

Aattoilta on joulupukilla vuoden kiireisin hetki, pukkikeikkaa tekevien kalenterit alkavatkin pikkuhiljaa täyttyä.

– Vielä suurimmalla osalla on vapaita aikoja, tänään tuli tietoa, että osalla pukeista on jo kalenteri täynnä, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Aleksi Räsänen pukkipalvelua pyörittävästä Kulovalkea-yhtiöstä.

Ensimmäistä kertaa joulupukkia varaavat saattavat olla liikkeellä liian myöhään.

– Ennenkin pukkeja varanneet tietävät, että joulukuun alussa kannattaa varata, jos haluaa vierailun parhaaseen aikaan, Räsänen keroo.

Kello viiden ja seitsemän välinen aika aattoiltana on kaikista suosituin, paria päivää ennen varausta tekevät joutuvat tyytymään muihin aikoihin.

Hintataso pysynyt samana viime vuodesta

Tänä vuonna joulupukin saa samaan hintaan kuin viime vuonna.

– Sellainen tuntuma, että pukkien hinta on joka vuosi ollut hienoisessa nousussa, mutta nyt hintataso näyttää samalta kuin viime vuonna, Aleksi Räsänen kertoo.

Joulupukin vierailu maksaa noin 50-70 euroa, kalleimmat hinnat ovat pääkaupunkiseudulla.

– Hinnoissa on paljon eroja, halvimmillaan pukin saa noin 40 eurolla ja kalleimmillaan 100 eurolla, yleisin hinta on noin 60 euroa.

Vierailu kestää yleensä noin 10-15 minuuttia, vaatimukset pukille eivät ole hurjia.

– Suurin osa pukeista tekee tätä työtä yhden päivän vuodessa, vaatimustaso ei ole hurja, riittää että lapsille on hieman jännitystä ja aikuisille ohjelmaa, Aleksi Räsänen summaa.

Joulupukkia voi etsiä esimerkiksi nettisivujen joulupukkeja.fi tai joulupukkipalvelu.fi kautta. Ilmoituksia on myös runsaasti kauppojen ilmoitustauluilla ja paikallislehdissä.

Kuva: Lehtikuva

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja