Joulun terveellisin suklaaherkku – maista itse ja anna lahjaksi

Kaunis ja herkullinen, mutta myös terveellinen joululahjaidea on antaa itse tehtyä raakasuklaata - pienellä jouluisella tvistillä.

Itse tehdyt lahjat ovat aina olleet niitä arvostetuimpia ja yhä useampi haluaa kaupasta saatavan tavaran sijaan muistaa läheisiään jollain erityisellä. Itse tehdyn lahjan voi aina suunnitella erityisesti vastaanottajan mukaan. Tämän joulun trendikkäimmän lahjan, itse tehdyn raakasuklaan, valmistaminen kotikeittiössä on yllättävän helppoa ja reseptejä voi muunnella oman maun mukaan.

Raaka kaakao on täynnä ravinteita

Raakasuklaata lahjoittamalla tulee antaneeksi lahjaksi myös hyvää oloa, piristystä ja paljon terveellisiä ravintoaineita.

– Raaka kaakao on yksi maailman ravintorikkaimmista ruoka-aineista. Se sisältää hurjan määrän antioksidantteja, vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Kaakao sisältää myös runsaasti mielialaamme kohottavia aineita, kertoo superruoka-asiantuntija Jaakko Halmetoja CocoVilta.

Tavallista suklaata valmistettaessa suklaamassaa lämmitetään yli 120-asteiseksi, jolloin suuri osa kaakaon arvokkaista ravinteista tuhoutuu. Kun tehdään raakasuklaata, kaakaota ei käsitellä yli 45 asteen lämpötilassa, ja näin sen kaikki terveelliset ainesosat saadaan säilytettyä.

Joulu on herkuttelun aikaa ja herkkulistalla on luonnollisesti myös suklaa.

– Jos suklaakonvehteja tulee napsittua liikaa kerralla, olo ei ole kovin hyvä. Tämä johtuu suklaan korkeasta sokeri- ja rasvapitoisuudesta. Raakasuklaalla voi herkutella hyvällä omalla tunnolla, koska siihen ei ole lisätty valkaistua sokeria tai prosessoituja rasvoja, Halmetoja tietää.

Jouluista raakasuklaata mausteilla

Raakasuklaasta saa jouluista lisäämällä perusreseptiin muutaman ripauksen joulumausteita. Suklaan valmistuksesta ylijääneet kanelin ja neilikan voi käyttää jouluruokien valmistuksessa tai vaikka paketointitalkoissa nautittavan glögin mausteina.

Raakasuklaakonvehteja paketoidessa on hyvä muistaa, että jos niissä on käytetty kookosöljyä, ne sulavat huoneenlämmössä tavallista suklaata nopeammin. Paketointimateriaaleiksi kannattaa valita ohuen lahjapaperin sijaan esimerkiksi sellofaania tai voimapaperia. Kiva vaihtoehto on käyttää valmista lahjarasiaa tai hankkia kirpputorilta kaunis käytetty posliinikuppi suklaita varten.

– Konvehdit kannattaa tehdä valmiiksi ja laittaa odottamaan paketointia pakastimeen. Raakasuklaata sisältävät paketit on säilytettävä jääkaapissa – ja tämä pitää muistaa sanoa myös lahjan saajalle, Halmetoja vinkkaa.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja