Mainos

Joulun sähkölaitteissa puutteita

Turvatekniikan keskus kehottaa tarkistamaan jouluksi hankittavien sähkölaitteiden turvallisuuden jo ostosta tehtäessä. Neljä laitetyyppiä viidestä keskuksen tarkistamasta on puutteellisia. Tällaiset laitteet voivat aiheuttaa sähköiskun tai palon. Turvatekniikan keskus on löytänyt puutteellisia tuotteita kaikista tuoteryhmistä ja monista eri maista. Vaaralliset tuotteet on poistettu myynnistä.

Markkinoilla olevat noin 60000 erilaista sähkötuotteiden tyyppiä ovat Turvatekniikan keskuksen mukaan yleensä turvallisia. Kenttätarkastajat poimivat kaupoista epäilyttävän näköiset tuotteet, jotka testataan. Näitä tuotteita on kaikista noin kymmenesosa. Kuluttaja voi lisätä turvallisuuttaan käyttämällä sähkölaitetta vain sille tarkoitetussa ympäristössä ja noudattamalla käyttöohjeita. FI-tunnus ja muut testauslaboratorioiden merkit kertovat, että laite on turvallisuustestattu.

Sisäkäyttöön tarkoitettu jouluvalo on turvallinen vain sisätiloissa. Pihan joulukuuseen voi laittaa valosarjan, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön ja jossa on kumieristeinen johto ja suojamuuntaja. Itse muuntajan tulee olla sisällä kuivassa. Lisäturvaa saa hankkimalla kosteiden tilojen ja ulkotilojen pistorasioihin tarkoitetun vikavirtasuojakytkimen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.