Viime viikonloppuna menehtyi traagisesti neljä ihmistä: Lohduttomat kuvat taltioivat suuren turman

4:24
Katso yllä olevalta videolta lohduttomat kuvat: Palomestari kertoo Äänekosken turmapaikan tilanteesta, yksi kuoli ja useita loukkaantui eilen

Viime viikonlopun aikana joulunvietossa ja paluuliikenteessä ei vältytty onnettomuuksilta ja uhreilta. Yhteensä neljä ihmistä menetti henkensä liikenteessä, tulipalossa ja järvellä tapahtuneessa turmassa.

Pahin liikenneturma tapahtui eilen Nelostiellä Äänekoskella Liimattalan kohdalla, kun etelän suunnasta tullut henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä pohjoisesta tulleen henkilöauton keulaan. Tämän jälkeen toinen pohjoisesta tullut auto törmäsi onnettomuuteen joutuneen auton perään.

Turmassa kuoli yksi autoilija ja loukkaantui seitsemän muuta ihmistä. Loukkaantuneista neljä sai vakavampia vammoja, mutta kukaan ei ole poliisin mukaan enää hengenvaarassa.

Poliisin mukaan kaikki seitsemän onnettomuudesta selvinnyttä henkilöä ovat edelleen sairaalahoidossa. Tapauksen tutkintaa johtava Reima Rossi Sisä-Suomen poliisista kertoo, ettei kellään loukkaantuneista ole välitöntä hengenvaaraa, vaikka neljän henkilön kerrottiinkin aiemmin loukkaantuneen vakavasti.

– Kova ja vakavahan tuo onnettomuus silti oli. Menehtyneen henkilön omaisille toivon jaksamista ja loukkaantuneille pikaista toipumista, Rossi sanoo.

Onnettomuus oli raju. Yllä olevalla videolla voit katsoa lohduttomia kuvia onnettomuuspaikalta.

Äänekosken onnettomuuden lisäksi paluuliikenteessä tapahtui vain pienempiä peltikolareita. Joulun paluuliikenne oli sunnuntaina vaatimatonta verrattuna aiempiin vuosiin, liikennetilannetta luonnehdittiin eilen.

Paluuliikenteen vaatimattomuus oli Tieliikennekeskuksen mukaan odotettavaa, sillä joulun menoliikenne sujui poikkeuksellisen rauhallisesti. Aattoiltaan mennessä ruuhkia ei havaittu missään päin Suomea.

Kaksi hukkui auton mukana

Viikonlopun aikana tapahtui toinen vakava onnettomuus Puolangalla Kainuussa, kun kaksi noin 70-vuotiasta miestä kuoli vajottuaan autolla jäihin.

Onnettomuus tapahtui Suolijärven jäällä Kainuussa. Hätäkeskukseen tuli hieman ennen kello yhtätoista lauantaina ilmoitus, jonka mukaan järven jäältä oli kuulunut avunhuutoja. Ilmoittaja oli nähnyt rannasta jäälle lähtevät renkaanjäljet, jotka päättyivät avantoon noin 100 metrin päähän rannasta.

Toinen onnettomuudessa kuolleista miehistä oli paikkakuntalainen ja toinen kotoisin Muhokselta.

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin eikä asiaan liity rikosta. Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyyn selvittämisenä eikä tiedota asiasta enempää.

Lauantaina kuultiin myös toinen surullinen uutinen, kun poliisi tiedotti, että Jämsän Länkipohjassa aamulla palaneesta 80-neliöisestä omakotitalosta oli löytynyt ruumis.

Talo tuhoutui palossa täysin. Poliisi epäilee, että palossa kuollut ihminen oli talossa yksin asunut talon omistaja. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Poliisi jatkaa tapahtuneen selvittämistä palonsyyntutkintana sekä kuolinsyyntutkintana.

Jutun otsikkoa korjattu 29.12.2020 kello 16.12: Otsikossa kerrottiin alunperin virheellisesti, että viikonlopun aikana tapahtuneet kuolemat olisivat kaikki liittyneet joululiikenteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja