Kaikki Äänekosken rajusta turmasta selvinneet yhä sairaalassa, poliisilta kuitenkin lohdullinen tieto: ”Toivon pikaista toipumista”

Kolmen auton turmassa kuoli yksi ja loukkaantui useita – miltä Äänekosken turmapaikalla näytti? – MTV:n haastattelussa päivystävä palomestari 4:24
Katso yllä oleva video: Palomestari kertoo turmapaikan tilanteesta.

Poliisi jatkaa Nelostiellä tapahtuneen vakavan onnettomuuden tutkintaa. Turmassa kuoli yksi autoilija ja loukkaantui seitsemän muuta ihmistä. Loukkaantuneista neljä sai vakavampia vammoja, mutta kukaan ei ole poliisin mukaan enää hengenvaarassa.

Turma sattui Äänekoskella Liimattalan kohdalla eilen puoli 11 aikaan aamupäivällä. Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun etelän suunnasta tullut henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä pohjoisesta tulleen henkilöauton keulaan. Tämän jälkeen toinen pohjoisesta tullut auto törmäsi onnettomuuteen joutuneen auton perään.

Tapauksen tutkintaa johtava Reima Rossi Sisä-Suomen poliisista kertoo, että etelästä tulleen auton suistumisen syy on toistaiseksi hämärän peitossa.

– Kelihän oli liukas, mutta onnettomuudesta ei osata kertoa sen enempää. Tutkimukset ovat vielä kesken, ja lisätietoja saadaan varmaan vasta sitten, kun oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja kuulustelut saadaan tehtyä.

– Heti ei ole ilmennyt sellaista syytä, mikä olisi voinut onnettomuuden aiheuttaa. Ajoneuvostakaan ei voi päällisin puolin mitään sanoa, kun on onnettomuus tapahtunut.

Tutkinta kestää viikkoja

Onnettomuudessa oli osallisena kaikkiaan kahdeksan ihmistä. Etelästä tulleessa autossa oli kyydissä vain kuljettaja, joka menehtyi törmäyksessä. Pohjoisesta päin tulleissa autoissa oli puolestaan yhteensä seitsemän ihmistä. Toisessa autossa viisi ja toisessa kaksi.

Rossin mukaan kaikki seitsemän onnettomuudesta selvinnyttä henkilöä ovat edelleen sairaalahoidossa.

– Tämä oli sitten sellainen tapaninpäivä heille, Rossi toteaa.

Rossin mukaan kellään loukkaantuneista ei kuitenkaan ole välitöntä hengenvaaraa, vaikka neljän henkilön kerrottiinkin aiemmin loukkaantuneen vakavasti.

– Kova ja vakavahan tuo onnettomuus silti oli. Menehtyneen henkilön omaisille toivon jaksamista ja loukkaantuneille pikaista toipumista, Rossi sanoo.

Poliisi on ennättänyt puhuttaa loukkaantuneita alustavasti, mutta varsinaiset kuulemiset pidetään vasta myöhemmin.

– Kyllä siinä viikkoja tulee menemään ilman muuta ennen kuin saadaan alustavaakaan tietoa siitä, mikä onnettomuuden syvin syy oli.

Lue myös:

    Uusimmat