Joululahjoja niille, joita lama ei paina

Luksus-tuotteiden myynnissäkin talouslama näkyy jo. Luksus-tuotteiden myynnin ennakoidaan tippuvan vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä 1 prosentin verran. Ensi vuonna pudotus saattaa olla peräti 7 prosentin luokkaa, kertoo asiantuntijayhtiö Bain & Co.

Mutta mikäli varaa on, ei tarvitse tyytyä tavanomaisiin joululahjoihin, villasukkiin ja sen sellaisiin:

Estee Lauderhan on tunnettu ainutlaatuisista puutereistaan ja meikkisalkuistaan. Tänä jouluna tarjolla on myös huulipuna ja meikkisalkku, jotka on valmistettu kullasta ja Swarovski-kristallista.

Kalliiden kellojen keräilijöille on sveitsiläisellä SwissKubiK:lla ainutlaatuinen tarjous: kellon liikuttaja. Tämä laatikko -Joker n1- liikuttaa kelloa, silloin kun se ei ole omistajansa kädessä. Näin kello pysyy vedossa ja kalenteri aina oikeassa päivässä. Alkuperäinen kellonliikuttaja on päällystetty valkokullalla sekä timanteilla ja se maksaa 400 000 euroa. Kello laatikon sisällä ei luonnollisestikaan kuulu hintaan.

Perinteisempää lahjaa etsiville tarjolla on shakki-laudan uniikkikappale. Valkoisesta ja mustasta posliinista tehdyn shakki-setin on valmistanut kuuluisa Rosenthalin posliinitehdas. Shakkilaudan nappulat on suunniteltu Mozartin Taikahuilu -oopperaa mukaillen. Hinta on 3 200 euroa.

Mokka-kahvista pitävillä on tarjolla uniikki kuppi, jonka on valmistanut Koenigliche (Royal) Porcelain. Kuppi on koristeltu 24 karaatin kullalla ja kahdella timantilla. Kuppi ja lautanen maksavat 30 000 euroa.

Jos joululahjoihin on kuitenkin tänä vuonna käytettävissä rahaa hiukan normaalia vähemmän, voi tyytyä Swarovski-kivillä päällystettyyn Panasonicin digi-kameraan, jonka hinta on noin 750 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat