Joulukoristeiden oikea sesonki – Onko sellaista?

Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun naapurit katsovat toisiaan kieroon – tuolla on jouluvalot marraskuussa, ja tuo se ei ikinä laita kranssia oveen! Uudenmaan Marttojen toiminnanjohtaja Anne Lempinen pohtii joulukoristelun etikettiä.

– Facebook-kaverini kirjoitti juuri, että hän vei joulukuusen sisään. Itse olen tottunut siihen, että se tuodaan jouluaattona, ja sillä sipuli, Anne Lempinen aloittaa.

Lempisen mielestä ihmiset ovat aloittaneet viime aikoina joulukoristelut jo suhteellisen aikaisin. Hänestä jokainen saa kuitenkin edetä omien halujen ja aikataulujen mukaan.

– Itse ajattelin laittaa kranssin oveen tänä viikonloppuna, vaikka naapurilla se näytti jo roikkuvan. Jouluvaloja ja -tähtiäkin näkyy paljon ikkunoissa.

Olosuhteiden takia joulusta kannattaakin ehkä nauttia tänä vuonna "etukäteen".

– Joulu on nyt aika lyhyt, oikeastaan vain viikonlopun mittainen. Ulkonakin on todella mustaa, joten valot ja koristeet piristävät. Joulua on siis ihan hyvä pitkittää edestäpäin. Uutenavuotena tulee usein jo sellainen tunne, että nyt se on ohi.

Loppiaisena lopetellaan

Joskus joulukoristeita näkee kodeissa ja pihoilla vielä myöhään keväälläkin.

– On se aika hurjaa, jos parvekkeella nököttää pääsiäisenä joulukuusi, Lempinen sanoo.

Se, pitääkö koristeita vuodenvaihteeseen vai siitä vielä hieman pidemmälle, on makuasia.

– Itse vien kuusen pois viimeistään loppiaisena. Ainakin pääkaupunkiseudulla jätehuolto kerää ne roskakatoksista loppiaisen jälkeen, joten sen jälkeen hävittäminen on jo hankalampaa.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja