Teitkö jo tämän? Katso joulun tarkistuslista!

Joulukorttien ja -pakettien pitäisi olla jo lähetetty, mutta viimeistään nyt on aika kiinnittää huomio myös oman kodin sisälle. Uudenmaan Marttojen toiminnanjohtaja Anne Lempinen kertoo, mitä pitää muistaa.

Luo tunnelma

Kaiva kaapeista esiin jouluna tarvittavat tavarat. Joululevyt ja -kirjat tulevat nyt käyttöön. Varmista, että pöytäliinat ovat siistit ja joulukoristeet tallessa. Tarkista, että joulukuusen jalka on kunnossa – aivan viimeisinä päivinä ennen joulua et välttämättä enää löydä uutta kaupasta.

Usko pukkiin

Myöskään joulupukin vaatteiden hankintaa ei kannata jättää aivan viime tippaan: jos paikalle on siis tulossa lapsia tai lapsenlapsia, hommaa rekvisiitta ajoissa. Mikäli kukaan perheenjäsenistä ei aio itse pelotella kilttejä lapsia, pirauttakaa tilauspukille ajoissa.

Valmistele ruoat

Leivo jouluista syömistä pakasteeseen jo etukäteen. Maustekakut säilyvät viileässä esimerkiksi lasitetulla parvekkeella.

Siivoa jääkaappi

Jääkaappi huutaa jouluna apua, kun hyllyt notkuvat ruokaa ja ovea auotaan jatkuvasti. Sille kannattaa tehdä ennen joulua kunnon inventaario: heitä vanhat tavarat pois ja puhdista pinnat. Maitopurkeista sekä liha- ja kalapaketeista valuneet nesteet pinttyvät kiinni tarjoten oivan kasvualustan bakteereille.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja